‘Vier Feyenoorders presteren ondermaats’

Foto: ‘Vier Feyenoorders presteren ondermaats’

Feyenoord plaatste zich met de hakken over de sloot voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De Rotterdammers maakten geen goede indruk in de westrijd tegen de Friezen. De mannen van FC Rijnmond hadden het één en ander aan te merken op het middenveld en de vleugelaanvallers.

Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer brak de afgelopen weken definitief door in het eerste elftal van Feyenoord. De middenvelder profiteerde optimaal van het uitblijven van de komst van Ramiz Zerrouki (FC Twente), maar kon in de KNVB Beker geen potten breken.

RTV Rijnmond-journalist Dennis van Eersel zag dat Wieffer een mindere dag had. “Zeker in de eerste helft. Volledig logisch ook, want het is zijn eerste volledige seizoen op het hoogste niveau. Dat gaat nu eenmaal met pieken en dalen. Dit was dan een keer een mindere beurt, maar hij heeft wel gewerkt als een paard. Wanneer er balverlies was dan sprintte hij erachteraan.”

De middenvelder was daar niet uniek in: ook aanvoerder Orkün Kökçü had niet zijn beste avond. “‘Hetzelfde geldt voor Kökcü. In de eerste helft viel dat ene moment op waarbij hij half op de bal ging staan, toen lag het helemaal open.”

Feyenoord had dag niet tegen Heerenveen

Als je het normale niveau van Feyenoord erbij pakt, waren er wel meer die hun niveau niet haalde. “Het waren niet alleen Kökcü en Wieffer die heel erg slordig waren: heel Feyenoord was niet zuiver in de passing en sommige spelers leken niet bij de les te zijn. Idrissi had veel balverlies, bijna elke Feyenoorder speelde onder zijn niveau.”

Het enige doelpunt kwam uiteindelijk op de naam van Santiago Giménez. Als je niet alleen naar het rendement kijkt, speelden de vleugelspelers (Ousmane Idrissi en Alireza Jahanbakhsh, red.) volgens Van Eersel wél aardig tegen Heerenveen.

Van Eersel: “Ze hebben tegen Heerenveen defensief heel veel werk verricht en het is ook belangrijk voor buitenspelers om dat te doen. Ik weet het: we wonen in Nederland en de meeste mensen kijken alleen naar rendement voorin. Uiteindelijk is Alireza wel bij bij de beslissende goal betrokken. Dat heeft Slot er goed ingekregen.”

AZ Alkmaar
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 maart 2023 13:29.

Speelde Feyenoord ondermaats?

  • Ja
  • Nee
251+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie