Vermoedelijke opstellingen Feyenoord en Shakhtar: Slot wijzigt op één positie

Foto: Vermoedelijke opstellingen Feyenoord en Shakhtar: Slot wijzigt op één positie

Donderdagavond gaat Feyenoord in Warschau spelen tegen Shakhtar Donetsk, in de achtste finale van de Europa League. De opstelling van de Rotterdammers lijkt inmiddels al bekend.

Trainer Arne Slot heeft namelijk bevestigd dat Sebastian Szymanski zijn rentree in de basis gaat maken. Afgelopen weekend tegen FC Groningen maakte de Pool na blessureleed al zijn eerste minuten als invaller, vanavond in Polen start hij. Dat gaat ten koste van Javairo Dilrosun, want Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh bezetten de flanken.

Szymanski zei zelf al: “Ik ben er klaar voor. Ik ben 100% fit, maar die keuze is aan de trainer.” En die bevestigt dus dat de linkspoot gaat starten. “Toen de vraag gesteld werd, had ik niet de indruk dat hij het goed begreep”, lacht Slot. “Afgelopen vrijdag vertelde die mij dat hij dacht dat die twintig minuten kon spelen, daar heb ik een half uur van gemaakt. Morgen denk ik geen negentig minuten. Dat zou heel onverstandig zijn.”

Trauner nog op de bank

Gernot Trauner zal op de bank beginnen. “Gernot heeft heel veel langer dan Sebastian niet gevoetbald. Ik denk dat hij nu twee weken aan het trainen is, maar het is een compleet ander verhaal dan Szymański als het gaat om klaar zijn om een wedstrijd te spelen. Het is wel zo dat de snelste manier om hem wedstrijdfit te krijgen is om hem minuten te geven, maar we zitten in de fase van het seizoen dat het erom gaat om resultaat te behalen. Dat wordt morgen, zondag, donderdag en weer zondag”, aldus Slot.

Vermoedelijke opstellingen

Shakhtar: Trubin; Konoplya, Bondar, Rakitskiy, Mykhaylichenko; Bondarenko, Stepanenko, Djurasek; Zubkov, Sudakov; Traoré.

Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökcü, Szymański; Jahanbakhsh, Giménez, Idrissi.

Stadion NSK Olimpiyskiy, Kyiv

Europa League Final Stage

9 maart 2023

22:00

Shakhtar Donetsk
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 9 maart 2023 20:57.

Wat gaat het worden?

  • Winst Shakhtar
  • Gelijkspel
  • Winst Shakhtar
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie