‘Verdeeldheid bij Ajax over gevoelige kwestie’

Foto: ‘Verdeeldheid bij Ajax over gevoelige kwestie’

Er heerst bij Ajax intern verdeeldheid betreft het vraagstuk hoe er omgegaan moet worden met ‘de clubcultuur’ sinds Marc Overmars een jaar geleden vertrok wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat schrijft het NRC vandaag.

De verdeeldheid kwam aan het licht tijdens een algemene ledenvergadering gisteren. Arbeidsrechtadvocaat Mirjam Decoz en bestuurskundige Alie Kuiper spraken aldaar voor de aanwezigen. “Onderwerp is een veiliger werk- en sportomgeving, iets dat erg leeft onder leden en werknemers sinds het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars wegens grensoverschrijdend gedrag”, doet het NRC verslag.

“De gevolgen van de zaak-Overmars raken ook de leden – elftalleiders, jeugdtrainers, ouders, jeugdscouts. Er zijn veel leden die bij Ajax werken of speelden.” Bij het bespreken van op welke manier lering getrokken moet worden uit de zaak-Overmars, valt ‘een tweespalt’ op. “Met name oudere leden maken zich zorgen dat de jeugdopleiding te soft wordt als klare taal in de ban wordt gedaan. Maar er is ook een gastouder van een voetballer die de huidige kleedkamertaal ‘absoluut’ niet vindt kunnen.”

Verbetering

“Sommige aanwezigen vinden het verhaal van Decoz en Kuiper belangrijk, anderen vragen zich af wanneer het weer eens over voetbal kan gaan – een tweedeling die sinds het vertrek van Overmars vaker wordt gezien, binnen én buiten de club.” De krant merkt tot slot wel op dat ‘de aandacht voor de positie van vrouwen binnen de club zeker toegenomen is’. “Personeelsleden zijn zich bewust van de problematiek, voelen zich vrijer om daar onderling over te praten en vragen zich af of zij zich goed gedragen op de werkvloer.”

Ajax heeft Overmars destijds te snel ontslagen

  • Eens
  • Oneens
938+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie