Veelbesproken Toney mag opnieuw hopen op debuut Engeland

Foto: Veelbesproken Toney mag opnieuw hopen op debuut Engeland

Ivan Toney maakt zich mogelijk op voor zijn debuut voor de Engelse nationale ploeg. De revelatie van Brentford kreeg een uitnodiging van bondscoach Gareth Southgate, voor de komende EK-kwalificatieduels.

Southgate selecteert Toney

Het is niet de eerste keer dat Toney een oproep krijgt voor The Three Lions, maar afgelopen september kreeg hij geen speelminuten in de interlands tegen Duitsland en Italië. In Engeland is er het nodige te doen over de nieuwe uitnodiging. Zo heeft hij een aanklacht wegens gokken aan zijn broek. Voor Southgate was dat geen reden om de spits, die dit seizoen zestien keer scoorde in de Premier League, niet op te roepen.

“De zaak is nog niet voorgekomen en er is nog geen uitspraak gedaan. Er is dus geen reden hem niet te selecteren”, stelt de keuzeheer. “Ivan is het hele seizoen al goed bezig. Hij speelt echt goed. Ik heb hem gezien tegen Arsenal. In die wedstrijd was hij uitstekend en daarom verdient hij een kans.”

Walker

Ook bij de opgeroepen Kyle Walker spelen rondzaken. Zo is de vleugelverdediger van Manchester City onderwerp van een politieonderzoek. “Ik heb lang met hem gesproken. De huidige situatie is dat hij met zijn club speelt. Er is nog geen sluitend bewijs. Ik ben voorzichtig met een moreel oordeel. Bij internationals ligt de lat hoger. We zijn voor deze beslissing niet over een nacht ijs gegaan.”

Engeland heeft op 23 maart bij de eerste kwalificatiewedstrijd direct de zwaarste taak op papier: Italië-uit. Dat duel vindt plaats in Napoli. Drie dagen later ontvangt de ploeg Oekraïne op Wembley.

Wordt Engeland de nieuwe Europees Kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Logisch om Toney te selecteren?

  • Ja, kan prima
  • Zou ik nu niet doen
11+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie