‘Veel meer geld voor Eredivisie-clubs’

Foto: ‘Veel meer geld voor Eredivisie-clubs’

Chris Woerts verwacht een flinke strijd om de tv-rechten van de Eredivisie. Ziggo Sport is volgens de sportmarketeer een serieuze kanshebber.

Woerts onthulde dit nieuws onlangs in De Oranjewinter. In gesprek met Voetbal International stelt hij nu: “Ziggo doet dit niet voor de bühne, het is niet om de prijs op te drijven of iets dergelijks. Er is gewoon heel veel belangstelling voor. Het is nu tien jaar geleden dat de rechten op de markt zijn gekomen. Iedereen wordt nu ongeduldig en onrustig. Maar het is zeker nog geen gelopen koers.”

“Er wordt nu gespeculeerd dat ESPN de rechten kwijtraakt, maar die strijd gaat nu pas beginnen”, aldus Woerts, die voorlopig niet op witte rook rekent. Wel acht hij Ziggo Sport kansrijk. “Ik denk dat ze het snel zullen terugverdienen. Al ligt dat natuurlijk wel aan wat ze ervoor overhebben. Ze zullen ver willen gaan, maar ESPN ook, want het is voor hen ook een winstgevende business. Maar één ding is zeker: de Eredivisie-clubs gaan meer geld opstrijken!”

Hoeveel meer? Woerts: “De clubs eindigen in 2024/25 met een garantiebedrag van 100 miljoen. Dat zal minimaal moeten groeien met tussen de 30 en 50 procent. Tussen de 130 en 150 miljoen dus. Maar je weet nooit wat de gek ervoor geeft. Ik hoop dat ze dik boven de 150 miljoen uitkomen, dat zou geweldig zijn. Dan kun je Europees ook beter mee blijven doen. Maar we zijn en blijven een klein landje. We zullen nooit op kunnen tegen de topvijf-landen die miljarden binnenhalen met hun deals. De Eredivisie-rechten in het buitenland leveren ook maar 13 miljoen op per jaar, dus dat is peanuts.”

24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie