‘Vandaag Inside-rel eist slachtoffer’

Foto: ‘Vandaag Inside-rel eist slachtoffer’

Bert Huisjes heeft besloten om tijdelijk zijn taken neer te leggen hoofdredacteur-bestuurder van Omroep WNL. Dat heeft Huisjes in een e-mail aan zijn redactie laten weten. Huisjes is tot het besluit gekomen nadat in een publicatie van het Algemeen Dagblad tientallen medewerkers spraken van een “angstcultuur” bij de omroep. Ook bij Vandaag Inside leidde het onderwerp tot een flinke rel.

Vandaag Inside-rel om grensoverschrijdend gedrag Huisjes

Huisjes is tot het besluit gekomen na overleg met de raad van toezicht. In een reactie geeft Huisjes aan dat hij ‘ruimte wil maken voor een onafhankelijk onderzoek naar feiten en omstandigheden rond verwijten die WNL en mijn functioneren betreffen. Door mij en de omroep zijn bij de opbouw van WNL fouten gemaakt, het had anders gekund en gemoeten. Daardoor zijn mensen in de knel geraakt – dat betreur ik ten zeerste. De kritiek heeft mij geraakt en trek ik me aan’.

Het gedrag van Huisjes leidde ook tot een flinke rel bij Vandaag Inside, waar Johan Derksen aan tafel verkondigde dat de klagers van Omroep WNL ‘zich erg aanstellen’. “Die types die nu elf jaar na dato daar nog over lopen te zeiken, die hadden toen wat moeten zeggen. En wie zijn het? Dat tutje uit Tukkerland die nou ergens ballonnen staat op te blazen. Dus die heeft het niet gered”, doelde Derksen onder meer op Leonie Ter Braak.

Derksen aangepakt door Angela de Jong

Merel Ek en Olcay Gülsen vonden echter dat Derksen veel te ver ging in zijn uitspraken en ook tv-recensent Angela de Jong haalde stevig uit in het Algemeen Dagblad. “Bert Huisjes, Fons van Westerloo, Loek Hermans, maar ook Johan Derksen die woensdagavond in Vandaag Inside natuurlijk weer losging op die ‘tutjes’- ze zijn allemaal vader. Ik vraag me altijd af of ze nou anders zouden reageren als hun eigen kinderen op hun werk het mikpunt zijn van een seksistische bullebak die in de jaren 50 is blijven steken. Of bezitten ze gewoon geen greintje empathie?”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Goed besluit van Huisjes om zijn functie neer te leggen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
2264+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:49
2+
‘Oorlog’ na bizar Ajax-gerucht
19:35
22+
‘Ajax meldt zich in Bundesliga’
19:24
6+
Besuijen schiet Emmen naar halve finale play-offs
19:00
3+
Dé titelkraker in België want Union is kansloos | Match of the Weekend
18:48
216+
Pusic reageert op ‘terugkeer bij Feyenoord als hoofdtrainer’
18:33
239+
‘Ajax-ramp: Brobbey moet verkocht worden’
18:18
108+
Sneijder tipt Feyenoord coach: “Zou qua mentaliteit passen”
18:00
307+
‘Brighton deelt enorme dreun uit aan Ajax’
17:45
49+
Vink niet overtuigd over één naam in Oranje-selectie: ‘Hype voorbarig’
17:32
30+
“Als je soms Joey Veerman ziet lopen en praten…”
17:29
12+
Volop Oranje-goals in Bundesliga, bizarre penalty Simons
17:15
2296+
‘Eerste Heerenveen-aankoop onder Van Persie is PSV-speler’
17:00
10+
‘Koeman maakt grote fout’ | SN Voetbalquiz #4
16:21
139+
Vandaag Inside: ‘Ajax blundert met snotaap’
16:14
187+
‘Verrassing in EK-opstelling Oranje’
15:49
690+
‘Niet één, maar twee PSV-monstertransfers’
15:15
271+
‘Opmerkelijke Ajax-bliksemterugkeer’
14:51
115+
Vermoedelijke opstelling PSV: met Ibiza-kater tegen RKC
14:35
61+
Trauner: “Dat is nog steeds een doel van me”
14:19
1163+
‘Gelijk pijnlijk nieuws voor Slot vanuit Liverpool’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie