‘Ontslag voor Vandaag Inside-gast’

Foto: ‘Ontslag voor Vandaag Inside-gast’

Merel Ek moet vrezen voor haar voortbestaan als politiek verslaggever. Dat stelt Johan Derksen in het praatprogramma Vandaag Inside. In het praatprogramma is Ek een graag geziene gast, die echter wel geschrokken is van de harde woorden die Derksen heeft uitgesproken.

Derksen laat zich bij Vandaag Inside uit over baanzekerheid Merel Ek

Ek schrok deze week tijdens een uitzending van de talkshow van de woorden van Derksen, die toegaf zwangerschapsdiscriminatie te ondersteunen. Dat vrouwelijke WNL-verslaggeefsters daar de dupe van zijn geworden vond De Snor dan ook geen probleem. Bij Vandaag Inside liet Derksen zich daar over uit. “Wilfred, dit is nou typisch het gelul van mensen die nooit leidinggegeven hebben. Als iemand op zwangerschapsverlof gaat, dan heb je als kleine organisatie een groot probleem want je moet een gat opvullen.”

Volgens Derksen is die beslissing niet meer dan logisch. “Als dat gat opgevuld wordt door iemand die beter is, dan heb je een probleem als de mevrouw met de baby terugkomt, want dan kun je niet tegen degene die het beter doet zeggen: ‘Nu ga jij weer weg’.” Genee gaf vervolgens aan met de politiek verslaggeefster de woorden van Derksen besproken te hebben. “Zij zegt ook: ‘Wat kan ik nou doen? Wanneer kan ik zwanger worden? In welke periode?”

Merel Ek laakt uitspraken Derksen

Derksen stelt dat Ek zelf dan de gevolgen moet ondervinden van haar keuze. “Nou, zij moet er rekening mee houden… Ze kan zwanger worden wanneer zij dat wil en dan rent er die zes maanden dat zij thuis is iemand anders door de gangen in Den Haag. Als die iemand anders betere vragen stelt, dan blijft die iemand anders daar rennen.”

In de rubriek In De Wandelgangen stelt Ek zich niet prettig te voelen bij de uitdrukkingen van Derksen. “Ik moet me nu dus zorgen maken in deze wereld dat als ik straks zwanger word, dat ik dus dan vervangen word en je er niet zeker van bent dat je terug mag komen. Dat maakt je nu al angstig, dat je dan denkt: wanneer zal ik dan zwanger worden, is dit een goed moment in mijn carrière? Dit soort dingen kunnen vrouwen er extra van weerhouden of dat ze het spannend vinden om zwanger te worden.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Is het logisch dat Ek haar baan zou kunnen verliezen bij een zwangerschap?

  • Ja, eigen keuze geweest
  • Nee, dat slaat nergens op
14450+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:21
20+
Vandaag Inside: ‘Ajax blundert met snotaap’
16:14
45+
‘Verrassing in EK-opstelling Oranje’
15:49
187+
‘Niet één, maar twee PSV-monstertransfers’
15:15
147+
‘Opmerkelijke Ajax-bliksemterugkeer’
14:51
69+
Vermoedelijke opstelling PSV: met Ibiza-kater tegen RKC
14:35
32+
Trauner: “Dat is nog steeds een doel van me”
14:19
462+
‘Gelijk pijnlijk nieuws voor Slot vanuit Liverpool’
14:04
53+
Etienne Vaessen gaat met andere achternaam op shirt keepen
13:50
978+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Jahanbakhsh basis
13:35
235+
Kroes bevestigt ‘nee’ van gedroomde Ajax-trainer
13:20
127+
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van ‘t Schip wijzigt eenmaal
13:02
387+
Özcan Akyol heeft ‘wederzijdse teringhekel’ aan VI-tafelgast
12:47
47+
Bruma: “Dat is misschien mijn wildste verhaal”
12:33
177+
Kroes: “Ik zou hem heel graag terug willen hebben bij Ajax”
12:17
1259+
Derksen haalt in VI uit naar bargast: ‘Jij verdient tonnen’
12:00
132+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
91+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
160+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
508+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie