Van Wolfswinkel neemt officieel afscheid van FC Basel

Foto: Van Wolfswinkel neemt officieel afscheid van FC Basel

Ricky van Wolfswinkel gaat FC Basel verlaten. De 31-jarige spits maakte via social media bekend dat de Zwitserse bekerfinale zondag zijn laatste wedstrijd in dienst van de club is.

De verbintenis van Van Wolfswinkel loopt af bij de Zwitserse topclub en wordt niet verlengd. De clubleiding liet eerder nog verschillende keren te weten dit wel te willen doen, maar er werd geen akkoord bereikt. Dit kwam mede door perikelen bij Basel, waar de technisch directeur en trainer in korte tijd opstapten.

“Een vervelend bericht: ik wil jullie laten weten dat mijn tijd bij FC Basel er na de bekerfinale van zondag op zit”, laat Van Wolfswinkel woensdagavond weten. Zondag speelt hij met Basel de finale van het bekertoernooi tegen BSC Young Boys, waarna de wegen zullen scheiden. Dinsdagavond had hij nog een hoofdrol in de halve finale tegen FC Winterthur (6-1), met twee treffers en een assist. Afgelopen seizoen kwam de aanvaller nauwelijks in actie: in augustus vorig jaar kreeg hij te maken met een hersenschudding en werd er later een hersenaneurysma ontdenkt. Hij werd geopereerd en moest maandenlang rust houden. In februari keerde hij al even terug op het veld, maar daarna raakte hij geblesseerd en werd de competitie stilgelegd vanwege het coronavirus.

Van Wolfswinkel laat weten dat hij na zijn laatste wedstrijd met Basel even ‘alles rustig op een rij zet’. Een rentree in de Eredivisie lijkt voor de hand te liggen. Recent werd zijn naam nog nadrukkelijk gelinkt aan FC Utrecht. Van Wolfswinkel speelde tussen 2009 en 2011 al voor de Domstedelingen. Ook kwam hij twee periodes voor Vitesse uit. 

On a sad note letting you all know that, after the upcoming final cup game on Sunday, my time at fcbasel1893 is at its end.

My main focus right now is on the cup final this weekend.

Hop fcbasel1893! @ Basel,… https://t.co/hpGC7h8Ge0

— RickyvanWolfswinkel (@RvWolfswinkel9) August 26, 2020

Keert hij terug bij FC Utrecht?

  • 100%
  • Dat denk ik niet
734+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie