Succesvol FC Twente komt met contractnieuws

Foto: Succesvol FC Twente komt met contractnieuws

FC Twente werkt aan een langer verblijf van Ricky van Wolfswinkel, zo erkent Arnold Bruggink tegenover TC Tubantia. De technisch directeur is zeer tevreden over de verrichtingen van de aanvaller.

FC Twente wil Van Wolfswinkel langer behouden

Van Wolfswinkel heeft een rijke loopbaan achter de rug. Na zijn beginperiode bij Vitesse, speelde hij onder meer voor FC Utrecht, Sporting Portugal, Norwich City, Real Betis en FC Basel. In de zomer van 2021 besloot hij terug te keren naar de Eredivisie en een contract te ondertekenen bij FC Twente.

Hoewel hij inmiddels de leeftijd van 35 jaar heeft bereikt, merkt Bruggink nog weinig van slijtage. De beleidsbepaler zet dan ook in op een langer verblijf van de centrumspits. “De leeftijd van Ricky is nooit een thema geweest. Hij heeft een directe impact op onze wedstrijden en dat is het enige wat telt.”

“Een spits moet twee dingen heel goed kunnen: goals maken en assists leveren. En dat doet hij. Ricky is een heel goede, slimme spits, die voor ons ook heel bepalend is in de manier van druk zetten. Hij weet als geen ander wanneer hij zijn krachten moet sparen of even een klein duwtje moet uitdelen.”

Geen twijfel Bruggink over fitheid

Ook op het gebied van blessures heeft Bruggink weinig om over te klagen. “Hij is nooit geblesseerd, harstikke fit, nog altijd één van de snelsten en hij vindt het nog steeds heel erg leuk.” Dit voetbaljaar kwam Van Wolfswinkel in de Eredivisie tot 10 basisplaatsen en 15 invalbeurten, waarin hij goed was voor 11 doelpunten.

Maakt FC Twente een verstandig besluit?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
1244+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie