Chagrijn bij FC Twente: “Als je de nummer 3 bent…”

Foto: Chagrijn bij FC Twente: “Als je de nummer 3 bent…”

Bij FC Twente baalde men stevig van de 2-1 nederlaag tegen Ajax. De Tukkers stonden na de eerste helft met 0-1 voor, maar gaven de voorsprong in de tweede helft uit handen. Spits Ricky van Wolfswinkel baalde van het niveauverschil in beide helften en vindt dat zijn ploeg zich niet als de nummer drie van de Eredivisie heeft laten zien.

Van Wolfswinkel en Oosting verwijten FC Twente bravoure

“Ik ben heel teleurgesteld in onszelf”, vertelde Van Wolfswinkel, geciteerd door het Algemeen Dagblad, na de 2-1 nederlaag. “Als je de nummer 3 bent, moet je je ook zo gedragen. Wij hebben een volwassen elftal, dan dien je dat ook te laten zien. Dat hebben we in de tweede helft verzuimd te doen. Het contrast met de eerste helft was veel te groot.”

Ook trainer Joseph Oosting zag zijn ploeg na rust belabberd uit de kleedkamer komen. “We hebben het laten gebeuren in die eerste fase na rust. Normaliter hebben we onze zaken altijd goed voor elkaar. Nu vond ik mijn ploeg onherkenbaar. Wij willen iets uitstralen, overal waar we spelen, maar dat heb ik allemaal niet gezien in die tweede helft.”

Oosting stelde zijn spelers in de kleedkamer te hebben toegesproken. “We hadden geen lef, we waren niet meer dapper. Ja, pas in de eindfase zag je dat weer terug, maar toen was het te laat. En dat mag je het elftal en ook mij verwijten.” Door de nederlaag en de winst van AZ heeft Twente met nog vier wedstrijden te gaan nog een voorsprong van vijf punten op de Alkmaarders, die momenteel vierde staan. Beide ploegen treffen elkaar ook nog in de resterende speelrondes.

Blijft FC Twente derde staan?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, ik denk dat AZ nog derde wordt
288+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie