Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”

Foto: Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”

John van ‘t Schip heeft tekst en uitleg gegeven bij de risico’s die Ajax nam met Brian Brobbey. Vlak voor de interlandperiode raakte de spits geblesseerd. Had dit voorkomen kunnen worden?

John van ‘t Schip nam risico’s met het opstellen van Ajax-spits Brian Brobbey

Voor de interlandbreak liep de voorbije duels van Ajax fysiek al op het tandvlees. Brobbey kreeg tegen Fortuna Sittard rust, zodat de international tegen Aston Villa weer kon spelen. In de volgende Eredivisie-wedstrijd tegen Sparta Rotterdam ging het mis voor de spits, die er nu een aantal weken uitligt met een hamstringblessure.

“Het is niet makkelijk om dat helemaal goed te doen, ook niet voor de medische staf”, zei Van ‘t Schip donderdag op de persconferentie richting het treffen met PEC Zwolle dit weekend. “In de topsport ben je op de grenzen van je kunnen aan het presteren. Bij Brian is dat continu het geval geweest. Tot de laatste keer heeft dat elke keer vrij goed uitgepakt.”

“Niet altijd grip op”

“Maar je weet dat het een keer fout kan gaan”, erkende de Ajax-trainer, die aan het eind van het seizoen overstapt naar een andere rol, het risico. “Aan de andere kant wil je ook niet met een nóg jonger team gaan spelen. Brian is heel belangrijk. We proberen er alles aan te doen om hem beschikbaar te hebben. We managen dat door hem af en toe een dag vrij te geven en hem er eerder uit te halen. Maar daar heb je niet altijd grip op.”

Van ‘t Schip stelt dat het voor Brobbey ook zaak is om zijn eigen lichaam beter te leren kennen. “Brian maakt ook pas zijn eerste volledige seizoen als basisspeler door. Dat zijn processen waar hij ervaring bij opdoet. Hopelijk helpt dat hem bij de rest van zijn loopbaan. Het is natuurlijk ook een seizoen waarbij er in de bovenkamer veel gebeurt. Daar kun je ook geblesseerd door raken. We zijn wat dat betreft niet heel gelukkig.”

Nam Van ‘t Schip een onaanvaardbaar risico?

  • Ja, deze blessure hadden ze kunnen voorkomen
  • Nee hoor
211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie