John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer

Foto: John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer

Dit zijn de laatste maanden van John van ‘t Schip als eindverantwoordelijke in de Johan Cruijff ArenA bij Ajax. Er gingen geruchten over een langer dienstverband van de trainer in Amsterdam, maar die kunnen nu in de prullenmand gedeponeerd worden. De oud-voetballer maakt namelijk bekend dat hij ermee stopt, aan het einde van het huidige seizoen welteverstaan.

John van ‘t Schip kondigt Ajax-afscheid aan

In de voorbije interlandperiode ging Van ‘t Schip om de tafel met de leiding in de ArenA, met als inzet zijn toekomst bij de club. Daarbij ging het onder andere natuurlijk over de invulling voor komend seizoen. “Ik ben in gesprek met de clubleiding over een andere rol binnen Ajax”, maakt hij nu bekend. “De intentie van beide kanten is een rol voor meerdere jaren, welke rol is nog niet bekend. Ik zal geen hoofdtrainer meer zijn. Ik focus mij nu op de resterende acht wedstrijden en daarna is er genoeg tijd om te praten.”

De 59-jarige coach stapte in bij Ajax na het ontslag van oefenmeester Maurice Steijn. Aanvankelijk leek hij het een beetje op de rit te krijgen bij de traditionele Eredivisie-topclub, maar na de winterstop werd het al snel weer kommer en kwel in onze hoofdstad. Momenteel staan de Amsterdammers op de vijfde plek op de ranglijst, met één schamel puntje voorsprong op de nummer zes NEC. De achterstand op de koploper, PSV, bedraagt al 31 (!) punten…

Wie van de acht?

Inmiddels wordt Ajax in verband gebracht met een hele batterij aan trainers. Voetbal International publiceerde gisteren een lijstje met daarop acht namen: Pascal Jansen, Pepijn Lijnders, Dave Vos, Frank de Boer, Albert Stuivenberg, Dick Schreuder, Joseph Oosting en Mitchell van der Gaag. De Amsterdammers zijn op zoek naar ‘een tweede Arne Slot’: “Een procestrainer, die op korte termijn resultaten kan halen, maar vooral ook een succesformatie kan bouwen voor de langere termijn. Dat is wat Kroes en veel andere mensen bij Ajax continu benadrukken: de inhaalslag richting PSV en Feyenoord is niet in één zomer te maken. Weer de beste club van Nederland worden, is een klus van meerdere jaren.”

Goede beslissing?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
725+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie