Van PSV naar FC Twente: ‘Blij dat ik de stap heb gemaakt’

Foto: Van PSV naar FC Twente: ‘Blij dat ik de stap heb gemaakt’

Bij PSV leek een doorbraak in de hoofdmacht er niet meer in te zitten en daarom verkaste Matthias Kjolo naar FC Twente. In Enschede was de middenvelder in zijn eerste halve seizoen gelijk goed voor elf optredens (acht ervan als basisspeler), mede door de blessure van Michal Sadílek.

Vanuit Costa Rica, waar Twente deze week het afscheidsduel van Bryan Ruiz speelde, vertelt Kjolo op de clubwebsite: “Het is geweldig om hier te zijn. Dit is geen trainingskamp zoals we gewend zijn. We trainen en ondertussen doen we fantastische indrukken op. Costa Rica is een mooi land en het is bijzonder om deze cultuur te ervaren. De mensen zijn heel positief ingesteld. Costa Rica is een land om ooit nog een keer terug te komen.”

Trainen in een tropisch klimaat was wel even schakelen voor de Noor. “Wanneer je ’s morgens om negen uur op het veld staat dan is het al lekker warm. Vanmiddag om vier uur trainen we opnieuw en tussendoor kun je op het trainingscentrum goed herstellen en rusten. Met het winterse weer in Nederland is het fijn om hier een goede trainingsweek te hebben. Woensdag willen we het trainingskamp afsluiten met een goede oefenwedstrijd.”

Sadílek terug

“Ik ben heel blij dat ik de stap naar FC Twente heb gemaakt. Vooraf had ik niet verwacht dat ik nu al zo veel zou spelen en dat is alleen maar mooi. Van ieder moment en wedstrijd heb ik genoten.” Inmiddels is Sadílek weer fit, net als bijna ook Wout Brama, maar dat deert Kjolo niet. “Dan is er nog meer competitie en dat is voor iedere speler goed.”

Kjolo is nu al goed genoeg om vaste basisspeler te zijn

  • Eens
  • Oneens
220+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie