Van Nistelrooy ‘wil het niet eens over de penalty hebben’ na blamage

Foto: Van Nistelrooy ‘wil het niet eens over de penalty hebben’ na blamage

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy is uiterst gepikeerd over de manier waarop zijn ploeg in Sittard vandaag in achtste minuut van de blessuretijd nog een zege weggaf. Met name het verprutsen van de vele mogelijkheden hikt tegen zijn zere been.

PSV deed in Limburg 32 (!) doelpogingen, maar passeerde goalie Ivor Pandur slechts twee keer. “Je maakt twee doelpunten, maar gekeken naar de kansenverhouding is dat te weinig”, weet Van NIstelrooy , voor de camera bij ESPN. “En dan gaat het ook om hoe groot de kansen zijn. Bij de eerste tegengoal zagen we er niet goed uit, dat was zo’n beetje het enige moment dat ze gevaarlijk werden.”

“We bleven rustig en deden hetzelfde. Als je dat doet blijven die kansen wel komen, dat zag je ook. Maar hoe je dan alsnog tegen tien man tegen een counter aanloopt…” Dat de penalty in blessuretijd discutabel was, deert Van Nistelrooy niet. “Het is gewoon een ramp, ik wil het niet eens over de penalty hebben. De organisatie, de restverdediging, het balverlies… Je moet beter staan, beseffen waar het om draait. Dat moet je beter doen.”

Het veldspel was niet eens zo slecht, maar daar koopt PSV niets voor. “Eén is het resultaat, twee hoe je gespeeld hebt. Zelfs na zo’n wedstrijd moet je dat helder hebben meenemen. Deze bizarre wedstrijd moeten we snel achter ons laten.”

Simons ‘heeft er geen woorden voor’

Bij dat laatste sluit Xavi Simons, maker van de 1-1, zich helemaal aan. “We gaan maandag trainen en kijken wat er is gebeurd. Dan weer op naar het weekend. Iedereen heeft gezien wat er is gebeurd, het is onbegrijpelijk. Dit kan niet. Je vecht voor de titel en dan laat je zo twee punten liggen. Twintig kansen, twee goals, dat lijkt me wat weinig. Dit moeten we goed bespreken als team. Niet alleen het missen van de kansen, maar ook het verdedigen. Ik heb er geen woorden voor”, treurt Simons tot slot.

Philips Stadion

Eredivisie

21 januari 2023

20:00

PSV Eindhoven
Vitesse
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 19:58.

Is Van Nistelrooy wel de juiste man voor PSV?

  • Ja, dat wel
  • Nee, dat denk ik niet..
317+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie