‘Van Nistelrooy moet afstappen van Schmidt-doctrine’

Foto: ‘Van Nistelrooy moet afstappen van Schmidt-doctrine’

Wim Kieft hoopt dat PSV zondag met lef gaat aantreden in de Eredivisie-topper tegen Ajax. De voetbalanalist pleit niet voor een defensief blok op het middenveld.

Ajax heeft momenteel één punt voorsprong op PSV, maar kan een grote slag slaan wetende dat het nog een duel tegoed heeft. De Eindhovenaren moeten dus een goed resultaat neerzetten in Amsterdam. “Kenmerkend voor PSV is dat ze op zeker gaan”, schrijft Kieft in De Telegraaf. “Een middenveld met Ibrahim Sangaré en Érick Guttiérrez ligt voor de hand. De Mexicaan is volgens velen heel belangrijk, vooral voor de balans in het elftal.”

Kieft vervolgt: “Je kan het ook anders benaderen. Als je één van die twee brekers op het middenveld op de bank houdt, injecteer je je elftal met meer voetballend vermogen. Want Sangaré en Guti voegen nauwelijks iets toe aan de bal. Van Nistelrooy heeft in zijn selectie voldoende voetballend vermogen tot zijn beschikking om te kiezen voor een creatieve variant. Dan geeft hij PSV tenminste een eigen gezicht en borduurt niet voort op de doctrine van zijn voorganger Roger Schmidt.”

Daar voegt Kieft aan toe: “Het is zonde om drie offensieve spelers te laten vallen als je Joey Veerman, Xavi Simons, Cody Gakpo, Luuk de Jong, Anwar El Ghazi, Guus Til en Noni Madueke tot je beschikking hebt. Omdat je met Sangaré en Guti wil spelen. Het zou juist geweldig zijn als Van Nistelrooy het lef heeft om een verrassende keus te maken. Het blijft namelijk nogal een armoedig signaal dat je als PSV afgeeft als je het middenveld bezet met Sangaré èn Guti. Dat oogt allemaal zo angstig.”

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

6 november 2022

16:45

Ajax
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 16:48.

Heeft Kieft gelijk?

  • Ja
  • Nee
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie