Van Nistelrooy geeft tekst en uitleg over reserverol Obispo

Foto: Van Nistelrooy geeft tekst en uitleg over reserverol Obispo

Armando Obispo is niet gepasseerd door Ruud van Nistelrooy voor het Europa League-treffen met Arsenal. De trainer legt uit dat de centrumverdediger rust krijgt. Jarrad Branthwaite neemt zijn plaats in tegen The Gunners.

Verder krijgt Philipp Mwene nog altijd de voorkeur boven Jordan Teze als rechtsback. Van Nistelrooy kiest op het middenveld voor Érick Gutiérrez, wat ten koste gaat van Guus Til. “Armando heeft dit seizoen alles gespeeld. Die had wat lichte klachten”, legde Van Nistelrooy uit voor de camera van Veronica. “Hij krijgt een wedstrijd rust en kan er daarna weer staan. Dat wordt van tevoren gepland, dat heeft niets met de afgelopen wedstrijd te maken.”

Rust geven

“Met dit programma moet je jongens soms rust geven. Afgelopen zondag kregen Guti (Érick Gutiérrez, red.) en Mwene rust, nu andere jongens. Dat is de rotatie”, stelt de oefenmeester, die met zijn ploeg uit probeert te gaan van eigen kracht tegen de Premier League-koploper. “Ze hebben vaak heel veel meer balbezit dan de tegenpartij. Je moet wel proberen om er wat druk op te krijgen. We gaan kijken of dat lukt. Het is fantastisch om je te kunnen meten met deze tegenstander. We moeten durven ons eigen spel te spelen.”

Luuk de Jong, Mauro Júnior, Marco van Ginkel en Noni Madueke zijn fit genoeg voor minuten, maar een basisplek zat er voor hen niet in. “Het is helaas nog te vroeg om ze echt vanaf het begin te laten spelen. Ze kunnen een goede invalbeurt maken.”

“Ze hebben aangetoond dat ze een helft aankunnen, dat is wat ze op dit moment kunnen. Dat moeten we de komende weken uitbreiden, om ze nog volledig te kunnen benutten voor de wedstrijden die nog komen.” Volgens de officiële opstelling van de UEFA, staat Anwar El Ghazi in de punt van de aanval. “Het zou kunnen, dat hij daar speelt. De opstelling die je geeft is toch een spel, dat zie je ook bij Arsenal. Je houdt de troef in handen.”

Maakt PSV een goede kans vanavond?

  • Zeker wel
  • Nee, Arsenal is te sterk
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie