‘Van Nistelrooij onder druk: spanning om te snijden’

Foto: ‘Van Nistelrooij onder druk: spanning om te snijden’

PSV kreeg in het voorbije weekend dé kans om in te lopen op één of meerdere concurrenten. Maar dan diende er wel gewonnen te worden van Vitesse. Dat lukte niet, het werd een 1-1 gelijkspel, en nu wordt het een hels karwei om alsnog tweede te worden en een Champions League-ticket binnen te slepen. Oefenmeester Ruud van Nistelrooij staat meer en meer onder druk in het Philips Stadion.

Tweede plaats is must voor PSV

Dat is ook de lezing die het Eindhovens Dagblad ons op dinsdagochtend voorschotelt. Het regionale dagblad noemt de tweede stek ‘een must’ voor PSV: “Lukt dat niet, dan is de teneur dat PSV heeft gefaald en wordt doorbouwen een hels karwei. Ook de positie van vice-kampioen is overigens niet direct zaligmakend. Ondanks alle hosanna-verhalen over de coëfficiëntenjacht van de Eredivisie-clubs betekent die eindstand komende zomer nog ‘slechts’ een toegangsbewijs voor de voorrondes van de Champions League.”

De route naar de tweede plaats is overigens geen makkelijke, want de Eindhovenaren nemen het nog op tegen zowel Ajax als AZ… “Van Nistelrooij kent alle mechanismen die bij PSV horen en weet en voelt dat de druk momenteel toeneemt. Tactisch is er weinig lijn te bespeuren en als zijn ploeg het qua beleving ook nog laat afweten, wat blijft er dan nog over?”

Spanning om te snijden in Philips Stadion

Het ED vond het zondagavond ‘niet om aan te zien’… “Dat gaat om veel meer dan energie en iets willen bereiken, want het was niet te volgen op welke gedachte PSV nou eigenlijk hinkte.” En dat heeft de nodige gevolgen: “Extern ontstaat dan ergernis en intern is de spanning soms om te snijden. Voor de coach was het eerder dit seizoen al crisis na de remise bij Fortuna Sittard en dat zal nu niet anders zijn.”

Wordt PSV nog kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Logisch?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
319+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie