Van Hooijdonk droomt hardop: “Dan kan het”

Foto: Van Hooijdonk droomt hardop: “Dan kan het”

Sydney van Hooijdonk heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam beslist: 2-1. De spits van sc Heerenveen scoorde tweemaal en mag daardoor ook dromen van de topscorerstitel.

Heerenveen-spits aast op topscorerstitel

Van Hooijdonk staat inmiddels op dertien doelpunten in de Eredivisie. Anastasios Douvikas (FC Utrecht) en Xavi Simons (PSV) liepen dit weekend uit naar veertien. “Uiteindelijk is het nog zes wedstrijden en het gaat nu om punten pakken. De laatste twee wedstrijden ga ik wel zien waar ik dan sta”, vertelt de Heerenveen-goalgetter aan ESPN. “Hopelijk nog een strafschop erbij en dan kan het. Maar eerst de play-offs halen.”

Tegen Volendam maakte Van Hooijdonk de 1-0 op aangeven van Osame Sahraoui. “Voor mij is het genieten met zo’n jongen. Hij kan geweldig dribbelen maar bewaart ook het overzicht”, aldus de spits, die ook de 2-1 produceerde. “Ja, door een doelpunt krijg je sowieso vertrouwen. De laatste tijd gaat het goed. Ik ben blij dat we de laatste drie wedstrijden zeven punten pakken, ook het team speelt met vertrouwen.”

Heerenveen worstelde zich na rust naar een moeizame overwinning. Van Hooijdonk: “Ik denk dat we er minder goed druk op kregen. We kwamen eigenlijk niet echt meer aan voetballen toe. Het was veel lange ballen en we pakten de tweede ballen niet op. We kregen geen grip meer op de wedstrijd. Dan is het zaak om te vechten en dat hebben we goed gedaan.”

Eindigt Liverpool – Arsenal in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Pakt hij de topscorerstitel?

  • Ja
  • Nee
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie