Van Hanegem verbaast met zijn combi-elftal uit PSV en Feyenoord

Foto: Van Hanegem verbaast met zijn combi-elftal uit PSV en Feyenoord

Willem van Hanegem heeft in de podcast Willem & Wessel, voor het Algemeen Dagblad, zijn combi-elftal uit spelers van PSV en Feyenoord samengesteld. Met toch enkele opvallende beslissingen.

Combi-elftal Van Hanegem richting PSV – Feyenoord: geen Hartman en Veerman

Zo gaat Van Hanegem voor Timon Wellenreuther in plaats van Walter Benítez, prefereert hij Lutsharel Geertruida boven Jordan Teze en vormen Thomas Beelen en Dávid Hancko het hart van de vrijwel volledig Rotterdamse achterhoede. Geen André Ramalho en geen Olivier Boscagli dus. Op linksachter wél een PSV’er: Sergiño Dest. “Nu? Op dit moment neem ik Sergiño Dest. Hij is gewoon beter. Toen Hartman naar het Nederlands elftal ging, was hij echt geweldig. Maar daarna staat hij telkens met zijn snuitje naar de keeper, eerder was hij telkens onderweg.”

Op het middenveld kiest De Kromme voor Mats Wieffer, Jerdy Schouten en Quinten Timber. Joey Veerman valt dus buiten de boot. “Is dat gek? De mensen (die Veerman veel complimenten geven in de media, red.) hebben ergens belang bij, ik heb geen belang bij een speler. Het is een aardige speler en hij heeft een goede trap, maar als middenvelder moet je ook de strijd aangaan.”

De voorhoede is volledig Eindhovens: Johan Bakayoko, Luuk de Jong en Hirving Lozano. Al had Van Hanegem in plaats van Lozano nog liever Noa Lang daar neergezet, maar die is geblesseerd.

Het combi-elftal van Willem van Hanegem richting PSV – Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Dest; Schouten, Wieffer, Timber; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Eens met dit elftal?

  • Ja, grotendeels wel
  • Nee, grotendeels niet
240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie