Van Hanegem gaat los over Feyenoord én Eredivisie

Foto: Van Hanegem gaat los over Feyenoord én Eredivisie

Feyenoord kroont zich morgen hoogstwaarschijnlijk tot Eredivisie-kampioen, maar kunnen we de Rotterdammers ‘de kampioen van de armoede’ noemen? Als we naar Willem van Hanegem luisteren, dan misschien wel. De Kromme is namelijk niet onder indruk van het niveau van ‘onze’ competitie én de selectie van de Rotterdammers.

Willem van Hanegem hekelt niveau Feyenoord en Eredivisie

“Ik zit soms te kijken en dan zie je dat de rest zo slecht is”, steekt Van Hanegem van wal in de Volkskrant. “De onderste ploegen van de Eredivisie, nou ja, tot plek vijf of zo, dat is echt niet om aan te gluren. Het verbaast me niet dat ik tegenwoordig soms ga slapen. Ik wist bijvoorbeeld ook dat ze gingen verliezen tegen Roma, na die 2-1. Dan ga ik slapen. Kijk, en dat doet dan zeer.”

De Kromme is bijzonder kritisch op zijn cluppie: “Die buitenspelers hebben wedstrijden lang droevig gespeeld. Die kleine Braziliaan, Igor Paixão, die zou ik altijd opstellen. Dat begrijp ik niet. Szymanski ook goed? Ja, thuis in zijn kamer misschien. De belangrijkste spelers zijn Trauner en Hancko, de centrale verdedigers. Geertruida is niet zo goed als iedereen roept. Ik zweer het je. Hoe vaak hij de bal aanneemt en dat-ie onder zijn schoen door rolt. Vaak staat hij aan de verkeerde kant te dekken.”

Alleen Kökcü krijgt een voldoende

Desondanks is hij wél positief over één speler van Feyenoord (‘maar één’), Orkun Kökcü. “Kökcü laat zien dat hij tegenwoordig gas kan geven. Daarvoor was het een beetje dat hij Wimpie aanspeelt en Wimpie moet de bal maar weer aan mij geven. Nu zie je hem ballen geven, de diepte in, werken.”

Wil jij weten waarom Feyenoord juist níét de kampioen van de armoede is? Hou SoccerNews.nl dan goed in de gaten. We vertellen het je morgen om 12.00 uur!

Heeft Van Hanegem gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
538+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie