Van Hanegem: ‘Ajax komt niet in de buurt van Feyenoord’

Foto: Van Hanegem: ‘Ajax komt niet in de buurt van Feyenoord’

Willem van Hanegem vond de Feyenoord-voetballers tegen Excelsior (0-2 voor de nummer één van de Eredivisie) een wat gespannen indruk maken, maar hij begrijpt niet waarom. Daarnaast schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad dat Ajax niet in de buurt komt van het huidige Feyenoord.

‘Spanning Feyenoorders slaat nergens op’

Volgens De Kromme speelde Feyenoord misschien wel zijn allerslechtste wedstrijd van het seizoen tegen de stadsgenoot… “Dat kan, maar ik kan mij niet voorstellen dat het aan spanning ligt. Waarom zou je gespannen zijn? In 1993 grepen wij de titel in Groningen. Ik was trainer en ik kan mij niet herinneren dat wij spanning moesten wegnemen bij de spelers van Feyenoord. We zaten ergens in Groningen in een hotel en om het uur sloeg er een enorme kerkklok.”

“Op een gegeven moment moet je daar allemaal vreselijk om lachen”, vervolgt Van Hanegem. “Ging die klok weer. Voor we het veld op gingen, merkten we wel dat FC Groningen ons die wedstrijd niet cadeau zou geven. Ze hadden jongens als Jan Veenhof, Claus Boekweg, Jos Roossien en Joop Gall. Dergelijke types had het huidige FC Groningen wel kunnen gebruiken, waren ze misschien niet zo roemloos gedegradeerd.”

In 1993 beschikte Feyenoord over spelers die nergens wakker van lagen: “Die keken naar die jongens van Groningen en wisten: jullie zijn toch echt van ons vandaag. Ik snap ook dat lastige gedoe over ‘we hebben nog niets gewonnen’ en ‘we zijn nederig’ niet van het huidige Feyenoord. Dit is gewoon het sterkste elftal van de Eredivisie.”

PSV en Ajax

Van Hanegem trekt een dubbele vergelijking: “Bij PSV deden ze zaterdagavond weer net alsof de 0-1 winst op Het Kasteel tegen Sparta vakwerk was en na Ajax – AZ hoorde ik de mensen die Ajax zo’n warm hart toedragen weer lekker babbelen over dat hun club wel een overwinning had verdiend. Ze hebben niet één keer gewonnen van Feyenoord, PSV en AZ, ze komen niet in de buurt van het huidige Feyenoord. Dat mag je best uitstralen als je koploper bent en nog eenmaal moet winnen van Go Ahead Eagles, FC Emmen of Vitesse. En als je maar één keer hebt verloren dit seizoen.”

Feyenoord
Go Ahead Eagles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2023 16:40.

Komt Ajax niet in de buurt van Feyenoord?

  • Daar ben ik het mee eens
  • Daar ben ik het niet mee eens
565+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie