‘Van Gaal kiest voor zekerheid’: ‘Speelt hem wel naar de juiste kleur’

Foto: ‘Van Gaal kiest voor zekerheid’: ‘Speelt hem wel naar de juiste kleur’

Het Nederlands elftal maakte in de eerste twee groepswedstrijden nog geen denderende indruk en dus wordt er gepleit voor veranderingen in de basisopstelling. Het lijkt er in ieder geval op dat Memphis Depay gaat starten, maar over de rest van de opstelling liet bondscoach Louis van Gaal nog niet veel los. Voetbaljournalist Maarten Wijffels pleit in ieder geval voor meer zekerheid binnen het elftal en komt met een opvallende naam.

In de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad laat Wijfels weten dat Oranje absoluut niet zonder Depay kan. “Memphis is echt nodig. Gakpo heeft nu twee goals gemaakt, maar verder is het nog zoeken. Depay zei zondag al in het gesprek met ons dat hij niet in vorm hoeft te zijn om een duel te beslissen. Hij zal starten tegen Qatar. En in de knock-out fase moet hij er staan.”

Beslissende Depay

Sjoerd Mossou stelt zelfs dat Nederland onder Ronald Koeman afhankelijk was van de FC Barcelona-aanvaller. De voetbaljournalist ziet dat de ploegen op het WK dicht bij elkaar liggen, waardoor volgens hem de inbreng van Depay hard nodig is. “Nederland zal ook niet snel weggespeeld worden. En dan kan je niet zonder een speler als Memphis wedstrijden winnen. De Brazilianen hebben acht spelers die een wedstrijd voor je kunnen beslissen, wij één.”

Naast het opstellen van Depay verwacht Wijffels nog wel een aantal veranderingen in de opstelling van Oranje. “Van Gaal begon het WK met vijf creatieve spelers en zes zogenaamde waterdragers. Maar dat aantal creatieve spelers gaat naar beneden.” De voetbaljournalist pleit dan ook voor meer zekerheid en weet wie Van Gaal daarvoor zou moeten opstellen. “Een type als Marten de Roon kan je aanspelen, die neemt een bal aan en speelt hem naar de juiste kleur. Het is niet heel sprankelend, maar hij houdt de bal in de ploeg. Dat is belangrijk nu.”

Moet de Roon een basisplaats krijgen?

  • Ja, dat zou een goede zet zijn
  • Nee, laat die maar op de bank zitten
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie