Van Gaal getipt: ‘Hij heeft dat kwikzilverachtige en vliegt er langs’

Foto: Van Gaal getipt: ‘Hij heeft dat kwikzilverachtige en vliegt er langs’

Oud-international Mühren vindt dat het huidige Oranje totaal niet in de buurt in komt waar het Nederlands voetbal voor staat. Mühren is van mening dat het allemaal wat avontuurlijker mag en pleit onder meer voor een systeemverandering, waarbij ook Xavi Simons en Luuk de Jong op een basisplaats kunnen rekenen.

In gesprek met De Telegraaf stelt Mühren dat hij Oranje liever anders ziet spelen. “Het spel van Nederland is al decennia gebaseerd op het zo snel mogelijk bedienen van de zijkanten. Van Piet Keizer tot Robbie de Wit en John van ’t Schip, maar ook met Cody Gakpo en Memphis Depay heb je jongens die een man kunnen uitspelen op de flanken. Zet daar een echte spits neer – Luuk de Jong heeft bij PSV een aardige klik met Gakpo – en je kan iemand bedienen.”

Xavi Simons

Bovendien zou de oud-international ook Xavi Simons voor de leeuwen durven gooien. “Ik zou ook Xavi Simons durven brengen, die heeft dat kwikzilverachtige, vliegt er langs en krijgt bij PSV vaak vrije trappen. Te jong? De bondscoach van Spanje kijkt ook niet naar leeftijden. Pedri kan voetballen, dus stelt hij hem op.”

Mühren is van mening dat de spelers teveel in keurslijf zijn gepropt onder Van Gaal en hoopt op meer lef en initiatief vanuit de spelers. “Je wil niet dat iedereen wordt gestuurd. Laat Frenkie vooruit voetballen, zet Xavi Simons erin, laat die lekker gaan en speel met een echte spits. Weet je, soms kun je met één spits aanvallender spelen dan met vier. We missen snelheid, terwijl we met Depay, Gakpo en Xavi wel jongens hebben die met snelheid kunnen spelen. Speel je met vier achterop, dan heb je een extra controleur op het middenveld voor de mannen die aanvallen.”

Zou Van Gaal Simons een basisplaats moeten geven?

  • Ja, die zorgt voor nieuwe impulsen
  • Nee, misschien een invalbeurt
  • Nee, alleen brengen als het echt nodig is
283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie