Van Dijk met zege op oude liefde op zak richting WK

Foto: Van Dijk met zege op oude liefde op zak richting WK

Virgil van Dijk is schadevrij én zegevierend uit de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft gekomen en kan zich nu op gaan maken voor het WK in Qatar. Met Liverpool FC won de captain met 3-1 van zijn vorige werkgever, Southampton.

Al na zes minuten kwamen de Reds op voorsprong via Roberto Firmino, die verrassend genoeg gepasseerd werd door de Braziliaanse bondscoach Tite voor het WK. Lang nagenieten zat er echter niet in, want al drie minuten later kwam Southampton via Che Adams terug op gelijke hoogte.

Darwin Nunez

Liverpool liet zich echter niet van de wijs brengen en gooide de wedstrijd alsnog al in het eerste speelbedrijf op slot: middels twee goals van de peperdure zomeraanwinst Darwin Nunez stond het bij rust 3-1. De Uruguayaan zal dus met een heerlijk gevoel richting het WK reizen.

In de tweede helft kwam Liverpool niet meer in gevaar, waardoor het nu zesde op de ranglijst staat, twaalf punten achter koploper Arsenal – dat tevens nog een duel extra resterend heeft.

Scoreverloop

1-0 (06′) Roberto Firmino, 1-1 (09′) Che Adams, 2-1 (21′) Darwin Nunez, 3-1 (42′) Darwin Nunez

Alle uitslagen Premier League:

Bournemouth – Everton 3-0

Liverpool – Southampton 3-1

Nottingham Forest – Crystal Palace 1-0

Tottenham Hotspur – Leeds United 4-3

West Ham United – Leicester City 0-2

St James’ Park

Premier League

12 november 2022

18:30

Newcastle
Chelsea
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 november 2022 18:29.

Van Dijk is de beste verdediger van de wereld

  • Eens
  • Oneens
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie