Van der Vaart tipt 2. Bundesliga-speler voor Oranje: ‘Groot fan’

Foto: Van der Vaart tipt 2. Bundesliga-speler voor Oranje: ‘Groot fan’

Als het aan Rafael van der Vaart ligt, gaat de teruggekeerde bondscoach Ronald Koeman met extra aandacht kijken naar de verrichtingen van Ludovit Reis bij Hamburger SV. De oud-speler van FC Groningen is een steunpilaar namens Die Rothose in de 2. Bundesliga.

Reis verliet in 2019 Groningen voor FC Barcelona en belandde via VfL Ösnabrück bij HSV. “Ik ben een grote fan van Ludovit. Hij is een geweldige voetballer. Ik hou van zijn techniek, de dynamiek en het spel met en zonder de bal. En met drie doelpunten is hij ook best gevaarlijk als middenvelder”, zegt Van der Vaart in de BILD vandaag.

Tip voor Koeman

Hoewel ‘het grote Oranje’ voor Reis nu nog iets te vroeg is, hoopt Raffie dat-ie goed in de gaten gehouden zal worden. “Reis heeft alleen een kans voor het grote Oranje als hij in eerste divisie speelt. En het beste zou zijn bij HSV. De concurrentie is bij ons simpelweg te groot om als tweedeklasser bij Oranje te worden uitgenodigd. Maar Koeman zou een kans kunnen zijn voor Reis.”

De 22-jarige Reis mocht wel al vijftien keer voor Jong Oranje uitkomen. Dit seizoen staat zijn teller op negentien officiële optredens voor HSV, met daarin drie goals en twee assists. Hij ligt nog tot 2026 vast bij zijn Duitse werkgever. Recent werd Union Berlin al aan hem gelinkt.

Oranje in 2024 Europees kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Op het EK in 2024 zit Reis bij Oranje

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
496+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie