Van der Vaart stipt groot Ajax-pijnpunt aan: “He-le-maal zoek gespeeld”

Foto: Van der Vaart stipt groot Ajax-pijnpunt aan: “He-le-maal zoek gespeeld”

Rafael van der Vaart heeft zijn zorgen uitgesproken over de jeugdopleiding van Ajax. Volgens de oud-international is het slecht gesteld met de huidige kwaliteit op De Toekomst. Van der Vaart ziet er geen potentieel talent rondlopen dat snel de overstap kan maken naar het eerste elftal.

Ajax stelt Van der Vaart teleur

Aan tafel bij Studio Voetbal spreekt Van der Vaart zich uit over de ‘onrust’ die zou heersen in de jeugdopleiding van Ajax, al wil de analist ook niet alles erover vertellen. “Ik hou er niet van om als ik iets hoor dat hier op tafel te gooien. Ik vind dat niet netjes. Misschien moet ik het wel doen, maar ik doe het niet. Maar het is natuurlijk wel heel onrustig. Ik kijk vooral naar het voetbal en ik ga een voorbeeld geven – misschien slaat het nergens op, maar: de Future Cup.”

Van der Vaart stelt enorm geschrokken te zijn van het niveau van de Ajax-talenten. “Daar speelt Nordsjaelland Ajax he-le-maal zoek.” De Denen wonnen de finale van het toernooi met 0-3 en lieten Ajax volledig kansloos. “Ik zie bij Ajax niet één talent rondlopen waarvan je denkt: die gaat het over twee, drie jaar halen. Vroeger had je dat veel meer. Dat valt me zo tegen en ik denk dat dat echt al een probleem is dat langer speelt.”

Futloos Ajax

De voetbalanalist vond het eerste elftal van Ajax tegen FC Emmen echter ook niet goed voor de dag komen. “Ze voetbalden er zo makkelijk doorheen, je zit echt naar een futloos Ajax te kijken. Ergens snap ik het ook wel, ze geloven er ook niet meer in. Tweede worden is het niet voor de spelers, het kampioenschap is het allerbelangrijkst voor ze. Als ze zo spelen tegen PSV, maken ze geen schijn van kans.”

Eindigt Jong Ajax tegen Jong PSV in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is de kritiek van Van der Vaart terecht?

  • Ja, er loopt te weinig talent rond bij Ajax
  • Nee, er loopt voldoende talent rond bij Ajax
373+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie