‘Van der Sar zet streep door wintertransfers Ajax’

Foto: ‘Van der Sar zet streep door wintertransfers Ajax’

Edwin van der Sar verwacht geen nieuwe Ajax-aankopen meer in de slotdagen van de transfermarkt. De Amsterdammers hoopten nog een nieuwe centrale verdediger te kunnen strikken, maar de algemeen directeur heeft daar weinig hoop op.

Op de persconferentie na afloop van het duel tegen FC Volendam bevestigde Van der Sar dat het halen van een nieuwe verdediger los staat van het ontslag van Alfred Schreuder. “Met elkaar, de trainer en het technisch management, bepalen we welke spelers er zijn en welke gaten er zijn en of er de komende dagen nog wat gebeurt, of niet. Ik denk niet dat er nog een verdediger bij komt.”

Onder meer Olympique Marseille-verdediger Leonardo Balerdi en FC Twente-sterkhouder Mees Hilgers stonden op het lijstje bij Ajax, maar Balerdi blijft liever in Frankrijk, terwijl Twente Hilgers niet tussentijds wil laten vertrekken. Ondanks dat Ajax niet slagvaardig is geweest op de transfermarkt verdedigt Van der Sar het technisch management van de club. “Dan onderschat je Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra, die deze functie ook bij Vitesse en SC Heerenveen heeft uitgevoerd. Maar dat we er niet florissant voorstaan is duidelijk.”

Van der Sar stelde zich eerst te gaan focussen op een vervanger van Schreuder. “We gaan geen technisch directeur vinden in een paar dagen. Ook geen technische man voor in de Raad van Commissarissen. Of er zondag al een nieuwe coach staat? Ja, dat is mogelijk. Je bent altijd bezig met verschillende scenario’s”, waarmee de algemeen directeur hintte op een snelle aanstelling van een nieuwe Ajax-trainer.

Moet Ajax juist nog wel proberen om een verdediger uit te halen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, pas in de zomer nieuwe spelers halen
627+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie