‘Van der Sar moet weg bij Ajax’

Foto: ‘Van der Sar moet weg bij Ajax’

Edwin van der Sar ontsloeg afgelopen week Alfred Schreuder als trainer van Ajax. Ibrahim Afellay vindt echter dat de algemeen directeur ook zijn conclusies moet trekken en eveneens moet opstappen. Rafael van der Vaart vindt dat echter niet nodig.

Bij Studio Voetbal ging het onder meer over de gegeven persconferentie van Van der Sar, die niet heel sterk oogde. “Dat is ook niet zijn kwaliteit. Nu is het een probleem omdat het minder gaat, maar je kan hem er niet op afrekenen”, stelde Van der Vaart.

Slechte beurt Van der Sar

Afellay is echter een andere mening toegedaan, die vindt dat Van der Sar voor de zoveelste keer een slechte beurt heeft gemaakt. “Het is niet de eerste keer. Bijvoorbeeld bij het kampioensfeest waarbij de coronaregels werden overtreden, de zaak-Promes, de zaak-Nouri… Als je kijkt naar wat zich heeft afgespeeld, vind ik niet dat Van der Sar kan blijven zitten.”

Ook had Van der Sar volgens de oud-international veel eerder moeten ingrijpen. “Hij heeft Schreuder heel lang laten bungelen. Als je die persconferentie ziet na de thuiswedstrijd tegen Excelsior, waarbij Schreuder op iedereen afgaf en ook nog zei: Dan ontslaan ze me maar.”

Van der Vaart stelde dat Afellay daarin te kritisch is. “Toen het goed ging, deed hij precies hetzelfde. Ik geef het je ook te doen hè, met de zaak-Nouri en een speler die iemand neersteekt.” Volgens Afellay zijn het juist de zaken waarvoor een algemeen directeur verantwoordelijk is. “Anders moet je daar niet gaan zitten. Nee, het is niet makkelijk, maar bij menig bedrijf word je voor minder ontslagen.” Afellay ziet vooral een opeenstapeling van fouten. “Van mij mag hij ook best blijven zitten. Ik geef alleen mijn mening op basis van zijn presentatie en zijn handelen. Het technische deel is allemaal op conto van Overmars en Ten Hag. Nu zijn zij weg en zie je wat een wereld van verschil het is.”

Moet Van der Sar opstappen bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
2211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie