Van der Hoorn wijst ‘beste spits van de Eredivisie’ aan

Foto: Van der Hoorn wijst ‘beste spits van de Eredivisie’ aan

Mike van der Hoorn heeft in het shirt van FC Utrecht inmiddels alle Eredivisie-spitsen bestreden. Geen van hen maakte het hem zo lastig als Santiago Giménez van Feyenoord.

Brobbey ‘wereldtopper in spe’, maar niet de beste van de Eredivisie

Vorige week was Van der Hoorn nog Luuk de Jong van PSV de baas. “Het ging lekker, ja. Maar dat was niet alleen mijn verdienste. Nick (Viergever, red.) won ook vrijwel al zijn duels. Zoals het team voortdurend de afspraken nakwam. Voor dit soort wedstrijden ben je voetballer geworden”, blikt Van der Hoorn terug met het Algemeen Dagblad. “Een spits in je zak hebben zitten, geeft een heel fijn gevoel. En juist tegen Luuk -een absolute topspits natuurlijk- kwam ik lekker in mijn kracht. Doordat we hoog druk zetten, leidde dat vaak tot lange ballen van PSV. Gevolg: veel kopduels. Ik kon er lekker in kleunen tegen Luuk. Dat vind ik lekker.”

“Tegen een kleine en wendbare aanvaller spelen is heel anders dan de strijd aangaan met ‘een’ Brian Brobbey”, vervolgt Van der Hoorn. “Brobbey staat positioneel altijd goed, is zó sterk en is voor het doel levensgevaarlijk. Hij is een wereldtopper in spe, dat geloof ik echt. Bij hem moet je fysiek alles in de strijd gooien. Tegen Brobbey spelen is namelijk mooi, maar ook risicovol. Je moet echt voortdurend op je hoede zijn. Anders vreet hij je op.”

Giménez onvoorspelbaar

De beste spits vindt Van der Hoorn echter niet De Jong of Brobbey, maar Giménez. “Wat Giménez zo gigantisch goed maakt is dat je weet welke beweging hij gaat maken, dat je die beweging ook aan ziet komen, maar dat je je toch laat verrassen. Simpelweg omdat je niet begrijpt hoe hij doet wat hij doet. Snap je? Voor mij is hij daarom de moeilijkst bespeelbare ‘nummer negen’. Hij heeft een beetje wat Manfred Ugalde (de door Spartak Moskou begeerde spits van FC Twente) ook heeft. Dat Zuid-Amerikaanse gogme zit er in heel zijn wezen in. Ik vergelijk Giménez karakterologisch met Luis Suaréz. Giménez is zo goed, zo sluw, geeft je net dat lichtje duwtje om je uit balans te brengen; zeer bewonderenswaardig. Om hem te bestrijden moet je als verdediger een topdag hebben.”

Wie vind jij de beste spits van de Eredivisie?

  • Giménez
  • Brobbey
  • Luuk de Jong
679+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie