‘Van de Beek stuurt aan op Manchester United-exit’

Foto: ‘Van de Beek stuurt aan op Manchester United-exit’

Donny van de Beek is voornemens om deze zomer naar een andere club te vertrekken. Dat meldt Fabrizio Romano. De middenvelder zou bij Manchester United geen perspectief meer zien.

Teleurstellende periode Van de Beek

De Oranje-international maakte in 2020 voor bijna 40 miljoen euro de overstap van Ajax en was hoopvol dat hij in de Premier League zou slagen. Zijn uitstekende Amsterdamse optredens in de Champions League bleken echter geen maatstaaf te zijn voor zijn kansen bij zijn nieuwe club, want in Manchester verloor hij al snel het uitzicht op speeltijd.

Dat had voor een gedeelte te maken met de concurrentie van Bruno Fernandes, terwijl hij in de speelminuten die hij kreeg eveneens nauwelijks iets liet zien. Het zorgde ervoor dat de technische staf weinig toekomst in hem zag en hem begin 2022 voor een half jaar verhuurde aan Everton, waar hij zijn minuten kon maken.

Toekomstig vertrek uit Manchester

Met de komst van Erik ten Hag leek er voor Van de Beek het nodige te veranderen. De oefenmeester kende de voetballer goed uit hun gezamenlijke periode bij Ajax en sprak zijn vertrouwen in hem uit, maar ook afgelopen voetbaljaar kon hij zich niet bewijzen. Met 7 competitieduels en een zware blessure verliep het seizoen voor Van de Beek dramatisch.

Van de Beek is naar verluidt weer volledig fit en is er daarom op gebrand om na de zomer een succesvol jaar te beleven. Hij verwacht echter dat dit niet bij Manchester United zal zijn en heeft zijn management de opdracht gegeven om de opties op een rij te zetten. De komende weken wil hij vervolgens beslissen over waar zijn toekomst ligt.

Moet Ajax hem proberen terug te halen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
454+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie