‘Van Bommel verbaast vriend en vijand’

Foto: ‘Van Bommel verbaast vriend en vijand’

Mark van Bommel wist bij PSV en VfL Wolfsburg niet te overtuigen. Bij Royal Club Antwerp is de voormalig middenvelder van FC Barcelona en AC Milan een stuk meer succesvol. Calvin Stengs, dit seizoen actief onder de vleugels van Van Bommel, is positief verrast over het kunnen van de oefenmeester.

Mark van Bommel won de Belgische beker al met Antwerp en ligt ook op koers voor de titel in de Jupiler Pro League. Eén van de belangrijke spelers in het elftal van Van Bommel is Calvin Stengs. De Nederlandse aanvaller gaat in gesprek met Het Laatste Nieuws dieper in op de samenwerking met Van Bommel.

Stengs: “Wat me het meest verrast aan hem is dat hij echt deel uitmaakt van de groep. Natuurlijk staat hij er als trainer wel wat boven, maar wanneer er bijvoorbeeld iets scheelt met familie of wat dan ook neemt hij de tijd om met je te praten.”

De kleedkamerhumor is voor de trainer van Antwerp nog steeds niets vreemd. “Tegelijk speelt hij ook gewoon soms mee als we een grapje uithalen”, zei de oud-speler van AZ.

Volgens Stengs weet de 46-jarige trainer de juiste snaar te raken bij de selectie van Antwerp. Dat doet de oud-trainer van PSV en VfL Wolfsburg op zijn eigen manier, merkt Stengs. “Af en toe prikkelt hij met een felle aanpak, maar hij houdt niet van schreeuwen.”

Met drie doelpunten en acht assists in 35 wedstrijden heeft Stengs dit seizoen zeker zijn inbreng gehad. De vleugelaanvaller wordt op dit moment gehuurd van OGC Nice uit Frankrijk. Bij de Ligue 1-club heeft de Nederlander nog een doorlopend contract Bij de huurtransfer werd geen optie tot koop bedongen, dus Stengs zal naar alle waarschijnlijkheid terugkeren bij de club die hem overnam van AZ.

PSV Eindhoven
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:31.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie