Valentijn Driessen ziet ‘zorgelijke ontwikkeling’ op WK

Foto: Valentijn Driessen ziet ‘zorgelijke ontwikkeling’ op WK

Gisteravond kwam het WK ten einde met een zege voor Argentinië, na strafschoppen. Journalist Valentijn Driessen zag op het toernooi de ‘zorgelijke ontwikkeling’ dat bondscoaches tegenwoordig vooral lijken aan te treden ‘om niet te verliezen’.

“Zorgelijk, zeker omdat het WK vaak als voorbeeld dient voor coaches die op een lager niveau actief zijn. Vandaar was het betreurenswaardig dat de Franse ploeg zo schijterig speelde tot de penalty van Mbappé. Vanaf die aansluitingstreffer kwam al het aanwezige offensieve geweld in de selectie van Frankrijk tevoorschijn en kreeg de wereld een geweldige finale voorgeschoteld. Uiteindelijk kregen de Fransen daarvoor hun verdiende loon in de strafschoppenserie”, schrijft Driessen in zijn relaas voor De Telegraaf.

“Met Messi uiteindelijk op de troon waarop hij hoort te zitten. Want ook in de finale liet hij zich gelden met twee doelpunten en twee geweldige balcontacten om de treffer van zijn vriend Angel di Maria in te leiden.”

‘Besmet WK’

De journalist besluit: “De smet op de wereldtitel van Messi is dat hij een besmet WK heeft gewonnen. Voor eeuwig zal de nare smaak van het cijfer 6500 kleven aan zijn gewonnen WK. Het aantal gesuggereerde doden bij de bouw van de stadions en de infrastructuur. Dat de FIFA aanvankelijk slechts drie doden telde, maar dit door het organisatiecomité werd opgeschroefd tot 400 tot 500, was alleszeggend. Tevens kleeft er de nare smaak van de omkoping aan het toernooi. Om het WK naar het woestijnstaatje te krijgen. Of de nare smaak hoe de Qatarezen met arbeidsmigranten omgaan. Of de repressie waarmee de kleine minderheid van zo’n 350.000 autochtonen Qatari de 2,5 miljoen niet Qatarezen stevig onder de duim houden.”

Frankrijk Europees Kampioen in 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
351+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie