Valentijn Driessen sabelt Ajax-optreden neer

Foto: Valentijn Driessen sabelt Ajax-optreden neer

Valentijn Driessen vindt dat het 0-0 gelijke spel van Ajax tegen Aston Villa in de Conference League geen reden tot optimisme is. De voetbaljournalist heeft het idee dat de Engelsen het aanstaande competitieduel met concurrent Tottenham Hotspur om plaats vier in de Premier League, wat een ticket tot de Champions League oplevert, belangrijker vindt, dan het tussendoortje in het derderangs Europees voetbaltoernooi.

Valentijn Driessen plaatst gelijkspel Ajax tegen Aston Villa in perspectief

“De kinderhand is snel gevuld in de Johan Cruijff ArenA”, begint Driessen in De Telegraaf over het behaalde resultaat van Ajax. De Amsterdammers behaalden een verdienstelijk gelijkspel, maar Driessen ziet dat toch anders. “De tevredenheid bij de Ajacieden over het gelijkspel tegen Aston Villa sprak boekdelen. Tot twee jaar geleden hoefde je daar niet mee aan te komen in de hoofdstad. Sowieso niet met deelname aan een derderangs Europees voetbaltoernooi als de Conference League. Zoals voormalig algemeen directeur Edwin van der Sar het stelde.”

Inmiddels is die situatie echter wel werkelijkheid geworden stelt de Ajax-watcher. “Toch is het de huidige realiteit, die inmiddels tevens door het dit seizoen weinig verwende Amsterdamse publiek is omarmd. Getuige de enthousiaste reacties als een speler van Aston Villa een bal verspeelde en de ongekende blijdschap na het laatste fluitsignaal. Hoewel niet werd gewonnen.”

Opluchting voor Ajax

Volgens Driessen zorgt het gelijke spel vooral voor opluchting aan Ajax-zijde. “Opluchting dat de Amsterdammers niet waren weggespeeld na de twee wanprestaties in de vorige ronde tegen de zojuist van vakantie teruggekeerde Noren van Bodø/Glimt. In ieder geval houdt Ajax op papier zicht op een stunt in deze achtste finales. Want dat zou het zijn als de ploeg van John van ’t Schip Aston Villa als gedoodverfde winnaar van het toernooi donderdag in Birmingham pardoes weet te verrassen.”

De voetbaljournalist is van mening dat de Engelsen donderdagavond ‘overduidelijk met de handrem erop speelden’. “Sec bezien domineerde Aston Villa zonder te imponeren en zonder offensief gevaarlijk te worden. Slechts tweemaal was het vrouwen en kinderen eerst toen Brian Brobbey uitbrak en Kenneth Taylor een teruggetrokken voorzet vrij kon inschieten. Omdat het beide keren niet tot een doelpunt leidde, kregen de Engelsen precies waarvoor ze naar Nederland kwamen. In aanloop naar het treffen met directe concurrent Tottenham Hotspur zondag om plaats 4 geen averij oplopen en zorgen voor een goede uitgangspositie voor de return tegen Ajax donderdag.”

Wie gaat er door naar de volgende ronde?

  • Ajax
  • Aston Villa
614+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie