‘United speler onder vuur na racistisch bericht over Onana’

Foto: ‘United speler onder vuur na racistisch bericht over Onana’

Alejandro Garnacho riskeert een schorsing door zijn uitlatingen over André Onana op zijn sociale media. De jonge aanvaller van Manchester United plaatste een foto van de keeper met een emoticon van een gorilla. Het bericht is ondertussen alweer verwijderd, maar de Engelse federatie heeft het opgemerkt en nu riskeert de Argentijn een schorsing wegens racistische uitlatingen.

Niet de eerste uit Manchester

Garnacho was na de redding van Onana trots op de keeper en plaatste een foto van de Kameroener. Hierboven stonden dus twee gorilla’s. De Engelse FA zit de laatste jaren enorm boven op racistische uitlatingen van professionele spelers en er zijn al een aantal spelers geschorst geweest. Volgens The Athletic lijkt er dan ook een schorsing aan te komen voor Garnacho.

In 2020 werd Edinson Cavani nog voor drie duels geschors. Verder kreeg kreeg hij een boete van 100.000 pond doordat hij onder een bericht het woord ‘negrito’ plaatste. Dit werd snel weer verwijderd door de aanvaller en hij bood zijn excuses aan, maar de FA besloot toch om de aanvaller te schorsen voor drie wedstrijden.

Een jaar eerder werd bij stadsgenoot Manchester City middenvelder Bernardo Silva geschorst door de Engelse voetbalbond. Hij vergeleek ploeggenoot Benjamin Mendy met een poppetje op de verpakking van het Spaanse chocoladesnoepjesmerk Conguitos. Ondanks dat Mendy met lachende emoji’s reageerde op dit bericht werd de vergelijking van Silva als racistisch beschouwd. Daardoor werd hij voor één wedstrijd geschorst.

Moet Garnacho worden geschorst?

  • Ja, de voetballers hebben een voorbeeldfunctie en moeten een straf krijgen voor deze dingen
  • Nee, het een schorsing is overdreven
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie