United morst punten ondanks comeback tegen laagvlieger

Foto: United morst punten ondanks comeback tegen laagvlieger

Manchester United heeft twee punten gemorst in de Premier League. Op Old Trafford tegen Leeds United toonde de ploeg van Erik ten Hag wel karakter door terug te komen van een 0-2 achterstand.

Ten Hag had vooral problemen op het middenveld waar hij niet kon beschikken over de geblesseerden Christian Eriksen en Scott McTominay en de geschorste Casemiro. Het bood winteraanwinst Marcel Sabitzer de kans om zijn basisdebuut te maken. In de spits was er wederom plaats voor Wout Weghorst, terwijl Tyrell Malacia op de bank plaatsnam. Pascal Struijk had een basisplaats en viel in de eerste minuut al op. Na een balverovering vond hij Wilfried Gnonto, die knap de verdedigers van zich afhield en met een geplaatste schuiver David de Gea versloeg: 0-1. Een domper voor The Whites was het vroege uitvallen van Struijk en Luis Sinisterra. De voormalig Feyenoorder werd afgelost door Crysensio Summerville.

De gastheren probeerden gelijk te maken en kreeg vooral kansen via Alejandro Garnacho. Bij de eerste poging schoot hij net naast. Bij de tweede kans kopte ex-Ajacied Maximilian Wöber, die in Amsterdam nog samenwerkte met Ten Hag, de inzet van de lijn. Vlak na rust sloeg Leeds weer toe en maakte de verrassende 0-2. Summerville was ontsnapt aan de linkerkant en zag zijn voorzet van richting veranderd worden door de ongelukkige Raphaël Varane: 0-2. Na een uur werd Weghorst vervangen door Jadon Sancho. Enkele minuten later viel de aansluitingstreffer van The Mancunians. Diogo Dalot gaf voor, waarna Marcus Rashford binnen knikte.

Gelijkmaker

De thuisploeg bleef jagen op een resultaat en maakte in de 70ste minuut de gelijkmaker. De bal kwam wat gelukkig voor de voeten van Sancho, die koel bleef. United ging nog vol voor de zege maar kansen van Varane en Rashford troffen geen doel. Zo bleef het bij 2-2, een hard gelag voor United en Ten Hag. Ze hoopten te profiteren van recente nederlagen van Arsenal en Manchester City.

Scoreverloop: 0-1 (1′) W.Gnonto, 0-2 (48′) R.Varane (e.d.), 1-2 (62′) M.Rashford, 2-2 (70′)

Slecht optreden van United?

  • Ja, zeker wel
  • Vind ik niet
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie