TRANSFERUURTJE: Ajax-deals, De Ligt te duur

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-deals, De Ligt te duur

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax zette in de winterse transferperiode vól in op de komst van Steven Bergwijn, maar Tottenham Hotspur bleek een moeilijke onderhandelingspartner. Vlak voor het sluiten van de deadline vroegen The Spurs zelfs dertig miljoen euro voor hun aanvaller. De Telegraaf schreef op 31 januari over het klappen van de deal: “Na het vertrek van Dele Alli (Everton), Tanguy Ndombélé (Lyon) en Bryan Gil (Valencia) werd Ajax te verstaan gegeven dat Tottenham Hotspur het bedrag dat in de zomer van 2020 aan PSV werd betaald (dertig miljoen euro) wilde hebben. Trainer Antonio Conte wilde Bergwijn immers niet kwijt. Hoewel er door Ajax nog niet eens met Bergwijn over diens salariseisen was gesproken, werd de Amsterdamse clubleiding duidelijk dat het totaalpakket veel te duur zou uitvallen…” 

Sindsdien komt de Oranje-international echter maar héél mondjesmaat voor in het stuk in Londen, en het moet gek lopen wil hij in de aankomende zomer níét bij The Spurs vertrekken. Volgens Calciomercato heeft de Premier League-club zijn vraagprijs inmiddels bijgesteld. Bergwijn zou nu namelijk op te pikken zijn voor achttien à twintig miljoen euro, en dat maakt hem een haalbare kaart voor Ajax, dat zijn transferrecord (22,5 miljoen euro voor Sébastien Haller) opeens niet meer hoeft te breken.

FC Barcelona hoopt komende zomer een enorme slag te slaan op de zaakwaarnemer. De Catalaanse topclub wil in één klap twee voetballers verleiden tot een overstap naar Camp Nou, waaronder een Ajax-speler. De Telegraaf schrijft: “FC Barcelona stelt alles in het werk om voor komend seizoen een dubbelslag te slaan. In het diepste geheim brachten voorzitter Joan Laporta en diens adviseur Jordi Cruijff recentelijk een bezoek aan Mino Raiola. Op diens kantoor in Monaco werd over de door Raiola begeleide transfertargets Erling Braut Haaland (21) en Noussair Mazraoui (24) gesproken.” Haaland moet in Camp Nou de ‘de grootste en moeilijkst binnen te hengelen vis’ worden. Naar verluidt moet de Noorse goalgetter van Borussia Dortmund 75 miljoen euro kosten, exclusief een jaarsalaris van 25 tot dertig miljoen euro. Hij moet de Catalanen de komende jaren aan de lopende band van goals voorzien. Mazraoui is ‘bijvangst’.

Ajax krijgt vanaf volgende week hoogstwaarschijnlijk de beschikking over het toptalent Rayane Bounida (15 jaar oud, bijna 16). De verwachting is namelijk dat hij RSC Anderlecht achter zich laat en zijn handtekening zet onder een contract op De Toekomst. De Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt: “Anderlecht is donderdag een diamant kwijt. Rastalent en Youtube-fenomeen Rayane Bounida, een kind van 48 kilogram, tekent op z’n 16de verjaardag wellicht bij Ajax. Hoe komt het dat paars-wit hem niet kon houden? Geld is maar één deel van de puzzel.” Volgens het dagblad had Bounida vele malen méér kunnen verdienen bij een club als FC Barcelona of Paris Saint-Germain. Het jonge voetballertje en zijn familie zijn echter al lang gecharmeerd door Ajax, waar hij in de afgelopen zomer al een rondleiding kreeg. Daar komt bij dat zijn vader, Ben Bounida, een fan is van de nummer één van de Eredivisie.

Buitenland:

FC Barcelona haakt hoogstwaarschijnlijk af voor Matthijs de Ligt. De Spaanse krant SPORT noemt de Juventus-verdediger voorlopig te duur voor de Catalanen. Sinds het aantreden van Xavi Hernández heeft Barcelona zich al op verschillende posities versterkt, maar vooral aanvallend. Achterin bleef het beperkt tot de komst van de 38-jarige Dani Alves. Geen grote kwaliteitsimpuls richting de toekomst dus en dat moet komende zomer veranderen als het aan de clubleiding ligt. Volgens SPORT was De Ligt de absolute topkandidaat in Camp Nou. Juventus wil de 75 miljoen euro uit 2019 echter terugvorderen in het geval van een transfer, terwijl de Nederlander ook nog een riant jaarsalaris wil opstrijken. Om die reden lijkt de kans klein dat de oud-speler van Ajax volgend seizoen voor Barcelona speelt.

Komt Bergwijn naar Ajax?

  • Ja
  • Nee
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie