‘Totale chaos’ voor Oranje Leeuwinnen

Foto: ‘Totale chaos’ voor Oranje Leeuwinnen

Andries Jonker begrijpt helemaal niets van de planning van de UEFA. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen snapt niet waarom zijn ploeg in de zomerstop het EK-kwalificatieduel met Noorwegen moet afwerken.

Jonker hekelt overvolle speelkalender voor Oranje Leeuwinnen

De EK-kwalificatiecyclus voor de Oranje Leeuwinnen begint in april, waarin het tegen Italië en Noorwegen speelt. Vervolgens is er eind mei en begin juni de dubbele ontmoeting met Finland. De laatste twee kwalificatieduels zijn ingepland voor medio juli, maar het is seizoen is dan al een maand ten einde en clubs zijn dan nog niet begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De Oranje Leeuwinnen moeten het dan echter opnemen tegen Italië en Noorwegen, wat voor onbegrip zorgt bij bondscoach Andries Jonker, die daar bij Studio Voetbal zijn frustratie over uit. “In de vrouwenvoetbalwereld is er behoefte aan rust en aan visie. Het is in mijn ogen een complete chaos. 16 juli, midden in de zomer, moeten we een EK-kwalificatiewedstrijd spelen. Hoe gaan we dat doen?”

Speelkalender Oranje Leeuwinnen moet aangepast worden

Jonker zegt niets van die planning te begrijpen. “Het einde van het seizoen is eind mei. Dan moeten we een interlandperiode spelen en een maand later moeten we weer voetballen. De UEFA heeft dat bepaald en daar is niets tegen in te brengen. Dat is een voornaam probleem. Het heeft te maken met de volle kalender van de vrouwen en het niet tegelijk willen spelen met de mannen. Dan loopt die agenda helemaal vol. De mannen hebben prioriteit en de vrouwen moeten zich daaraan aanpassen.”

Volgens Jonker moet de UEFA ook de speelkalender van de vrouwen nog eens kritisch tegen het licht houden. “Dat is ook het geluid dat komt uit de top van het vrouwenvoetbal: dit kan echt niet. De meeste speelsters hebben helemaal geen rust.”

Belachelijk dat de Oranje Leeuwinenn medio juli nog in actie moeten komen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat moet geen probleem zijn
240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie