‘Toptalent krijgt Ajax-tip’

Foto: ‘Toptalent krijgt Ajax-tip’

Ajax is druk op zoek naar winterse versterkingen. De Amsterdammers zijn naar verluidt op zoek een doelman, een linksback, een centrale middenvelder én een rechtsbuiten. Voor die laatste positie zou Arda Güler, toptalent van Fenerbahçe, op de radar staan.

De zeventienjarige Güler is dit seizoen al te bewonderen in de Turkse Süper Lig. De linkspoot, die zowel vanaf de rechterflank als het aanvallende middenvelder zijn creativiteit kwijt kan, werd een aantal weken geleden met Ajax in verband gebracht. Goedkoop is Arda niet: naar verluidt moet hij minimaal twintig miljoen euro opbrengen.

Ajax

Als het aan zijn oude trainer Erol Tokgözler ligt, maakt Güler de overstap naar de Johan Cruijff ArenA. De trainer stelt dat er in Nederland veel meer gekeken wordt naar de ontwikkeling van de speler in plaats van meteen uit te gaan van prestaties.

Volgens de Gülers oud-trainer bij Fenerbahçe is dat beter voor de ontwikkeling van het jonge talent. De uitspraken zijn op z’n minst opmerkelijk, want onder Jorge Jesus is Güler een belangrijke kracht in de eerste seizoenshelft.

De zeventienjarige creatieveling maakte dit seizoen in dertien wedstrijden zijn opwachting, met drie doelpunten en één assist als gevolg. Een transfer naar Ajax zou wellicht kunnen afhangen van een mogelijk vertrek van Mohammed Kudus, die na een goede WK-beurt in de belangstelling staat van clubs uit de topcompetities.

Ajax wint Europa League

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goede transfer voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
1589+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie