‘Toen hij bij AZ kwam dacht iedereen: wat is dit voor gek, joh?’

Foto: ‘Toen hij bij AZ kwam dacht iedereen: wat is dit voor gek, joh?’

AZ heeft de goede vorm inmiddels weer te pakken. De Alkmaarders hopen die donderdag tegen SS Lazio in de UEFA Conference League door te kunnen trekken. Vorige week werd er nog knap met 1-2 gewonnen in Rome.

Lof voor Kerkez en AZ-trainer Jansen

Toen was Milos Kerkez één van de uitblinkers. Niet voor het eerst dit seizoen. De Hongaar werd opgepikt uit de jeugd van AC Milan. “Toen Kerkez kwam, dacht iedereen: wat is dit voor gek, joh?”, weet oud-international Khalid Boulahrouz nog. “Een portie ADHD, slidings… Hij trapte iedere week iemand naar de dokter toe. Jansen trapte op de rem. Hij mocht geen slidings meer maken.”

Over trainer Pascal Jansen is Boulahrouz sowieso erg positief, aan tafel bij Rondo op Ziggo Sport. “Hij is een hele rustige trainer. Niet iemand die zichzelf in de schijnwerpers zet of op complimenten aast. Hij werkt superhard, echt gekkenwerk. Dag in dag uit van een uurtje of 8.00 uur tot 18.00 uur. Hij is bijna obsessed met het spelletje.” Marco van Basten ziet gelijkenissen tussen Jansen en Erik ten Hag. “Heel professioneel.”

‘Nieuwe Arne Slot’

John van den Brom vergeleek Jansen recent nog met concullega Arne Slot. “Die kan je best met elkaar vergelijken, alleen Pascal is veel rustiger als persoon. Ze zijn beiden heel erg gedreven om te doen wat ze graag willen. Ze willen ten koste van alles winnen. Dat vind ik wel mooi aan beide coaches.”

Kerkez is beter dan Wijndal

  • Eens
  • Oneens
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie