Timber na Oranje-debuut ‘eigenlijk vooral heel boos’

Foto: Timber na Oranje-debuut ‘eigenlijk vooral heel boos’

Quinten Timber mocht dinsdagavond voor het eerst meedoen bij het Nederlands elftal, als invaller. De middenvelder bleef met gemengde gevoelens achter na de 2-1 nederlaag tegen Duitsland.

Gemengde gevoelens bij Quinten Timber na debuut voor Nederlands elftal

“Het is zeker een mooie avond, het is alleen een beetje dubbel omdat je ook verliest”, zegt Timber op ESPN. “Ik maak gewoon mijn debuut en dat is heel mooi en iets om heel trots op te zijn.” Toch overheerst boosheid. “Dat heeft even tijd nodig, misschien moet ik er even een nacht over slapen zodat het dan wat beter voelt.”

In de kleedkamer sprak Timber, zoals de traditie voor debutanten voorschrijft, even toe. “Ik heb kort wat gezegd. Alle eer aan God heb ik gezegd. Ik was eigenlijk vooral heel boos, want ik hou niet van verliezen. Ik zei al tegen de jongens: wat moet ik nu zeggen, we hebben verloren. Morgen zal ik me beter voelen, maar ik heb de jongens ook bedankt. Ze hebben me goed ontvangen de afgelopen week. Ik heb het naar mijn zin gehad en heb mezelf kunnen laten zien op de training.”

Vizier op het EK 2024

Denkt Timber dat hij nu een EK-ticket in de pocket heeft? “Dat zal je aan de bondscoach moeten vragen. De wedstrijd was best lastig om te spelen moet ik zeggen. Duitsland is een goede ploeg, we hadden het de hele wedstrijd al moeilijk. We hadden wel een aantal momenten, vooral na rust. Op een gegeven moment liepen wij te veel achteruit en vonden ze toch ruimtes tussen de linies. Ik heb niet al te veel ballen aangeraakt.”

Binnen no-time had Timber het al aan de stok met een Duitser op het veld. “Niet per se ruzie, ik gaf iemand een duwtje. Dat viel op zich wel mee. Hij viel een beetje overdreven, maar dat hoort erbij. Het is Duitsland – Nederland en dat is altijd pittig. Dat mag er ook wel tussen zitten.”

Is Timber er bij op het EK?

  • Ja
  • Nee
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie