Timber maakt veel indruk op manager: “We missen hem”

Foto: Timber maakt veel indruk op manager: “We missen hem”

Jurriën Timber hoopt richting het eind van het seizoen nog een rol te kunnen spelen bij Arsenal. Ondanks dat manager Mikel Arteta nog altijd geen beroep kan doen op de revaliderende verdediger, is hij erg onder de indruk.

Revaliderende Timber doet weer mee met groepstraining van Arsenal

“Jurriën is nog steeds niet fit genoeg om al bij de selectie te zitten”, begon Arteta in gesprek met de BBC. “Hij was een genot op de training. De medische staf en fysio’s zijn blij met zijn houding en de manier waarop alles is gegaan. Hij is vastberaden en bereid om hard te werken.” Timber raakte tijdens zijn Premier League-debuut ernstig geblesseerd aan zijn knie en heeft sindsdien moeten revalideren.

Leiderschap en veelzijdigheid

De laatste fase van het herstel is in zicht. “Het gaat goed met hem en wij moeten hem nu door de laatste fase van een moeilijke blessure loodsen”, aldus Arteta. De Spaanse trainer had nog wat complimenten in petto. “We hebben zijn leiderschap en veelzijdigheid om op verschillende posities te spelen gemist. Je kon zien dat hij steeds beter in het elftal paste en we hem missen.”

Timber, die afgelopen zomer de transfer van Ajax naar Arsenal maakte, trainde wel al mee met de selectie van The Gunners in aanloop naar het duel met Sheffield United, maar komt in die wedstrijd dus nog niet in actie. De nummer drie van de Premier League gaat maandagavond om 21.00 uur op bezoek op Bramall Lane.

Wordt Timber een internationale topverdediger?

  • 100%!
  • Heb mijn twijfels…
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie