‘Tien jaar lang was Busquets de allerbeste op zijn positie’

Foto: ‘Tien jaar lang was Busquets de allerbeste op zijn positie’

Eigenlijk wisten we het natuurlijk al een tijdje, maar vandaag maakte Sergio Busquets het officieel bekend: aan het einde van het huidige LaLiga-seizoen neemt hij afscheid als speler van FC Barcelona. Zijn afscheid betekent het einde van een tijdperk.

Sergio Busquets neemt afscheid van Barcelona

Het Catalaanse SPORT komt daarom met een ode aan de middenvelder: “Busi verlaat Barça met meer dan dertig titels op zak. Hij was de spil in een van de mooiste tijdperken die het voetbal kende. Hij krijgt een belangrijke plaats in de geschiedenis van de club. Tien jaar lang was hij de allerbeste op zijn positie. Van de wereld. Het zal moeilijk worden hem te vervangen.”

Het dagblad stelt dat Busquets een van de allergrootste voetballers is die het shirt van Barça mochten dragen: “Vijftien jaar in het shirt van Barça, aanvoerder. Hij maakte onderdeel uit van het beste elftal uit de geschiedenis. Een van de drie leden van een magisch middenveld, met Xavi Hernández en Andrès Iniesta. En dan was er ook nog de wereldtitel met de nationale ploeg.”

Reacties op Twitter en Instagram

Van allerlei kanten krijgt de controleur berichten. Bijvoorbeeld van zijn ploeggenoot Sergi Roberto: “Jij bent de beste, Sergio. Ik zal je erg missen. Een voorbeeld in alle opzichten. Ik heb het geluk gehad om vele momenten met je te delen. Het zal niet makkelijk worden om van dag tot dag zonder jou te zijn. Je verdient het beste.” Andrés Iniesta tweet ‘Numéro uno’ en ook Carles Puyol laat van zich horen: “Bedankt, Busi. Er is er maar één van jou. Ik wens je het beste.”

Een van de beste middenvelders ooit?

  • Vind ik wel
  • Gaat écht te ver
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie