‘Ten Hag heeft Onana-beslissing al genomen’

Foto: ‘Ten Hag heeft Onana-beslissing al genomen’

André Onana hoeft niet te rekenen op een basisplaats bij Ajax. De doelman uit Kameroen is over een kleine week weer speelgerechtigd na zijn dopingschorsing, maar trainer Erik ten Hag zal hem voorlopig niet laten starten.

Gaat Pasveer de nul houden in Almelo? Verdien 1,90 keer je inzet bij bet365!

Ajax bevestigde deze week dat Onana per direct weer terugkeert in de A-selectie. Een daadwerkelijke basisplaats is nog ver weg. “Nee, in eerste instantie niet”, stelt Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Pasveer heeft het de laatste twee wedstrijden zo goed gedaan dat hij gaat keepen, denk ik. Alleen is het wel heel lekker om Onana achter Pasveer op de bank te hebben.”

Verweij vervolgt: “Pasveer is 37 of 38, en op die leeftijd ligt een blessure toch wat sneller op de loer. Raakt Pasveer geblesseerd, dan moet je er niet aan denken dat je in de achtste of kwartfinales van de Champions League met Gorter moet spelen. Met alle respect voor Gorter, want die doet het fantastisch in Jong Ajax. Maar ook voor Gorter is het belangrijk dat hij Onana weer bij het eerste heeft, want dan kan hij gewoon zijn wedstrijden spelen in Jong Ajax.”

Onverstandig

De Ajax-watcher zou zelf wél voor Onana kiezen. “Dat zou uiteindelijk ook moeten, maar je vraagt mij of het gaat gebeuren en ik denk van niet.” Verweij stelt dat het bizar is dat Ajax-supporters dreigen om Onana uit te fluiten gezien de aanstaande breuk in 2022. “Maar dan fluit je in feite ook Erik ten Hag uit”, zo concludeert de journalist in de podcast.

Onana zou volgens ingewijden al een voorcontract hebben getekend in het buitenland. Het zou gaan om de Italiaanse topclub Internazionale. Valentijn Driessen sluit niet uit dat Ajax eerst duidelijkheid eist van Onana, bijvoorbeeld om potentiële problemen in de Champions League tegen te gaan.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Eens?

  • Ja
  • Nee
459+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie