Ten Hag: ‘Dat heeft de doorslag gegeven’

Foto: Ten Hag: ‘Dat heeft de doorslag gegeven’

Ajax liet tegen FC Groningen geen wervelend voetbal zien, maar de Amsterdammers wonnen wel: met 1-3 in de Euroborg. Na afloop van het duel wees oefenmeester Erik ten Hag naar ‘de wil om te winnen’, dat zou de doorslag hebben gegeven.

Voor de camera van ESPN zei de coach: “Deze zege was gebaseerd op meerdere dingen. Maar vooral op basis van een goede mentaliteit in de ploeg. De wil om te winnen heeft de doorslag gegeven. Die wil om te winnen is ook een slimmigheid. En die slimmigheid hebben we duidelijk op het veld gelegd. Je moet namelijk tot het einde doorgaan en acties afmaken. Dat hebben we gedaan.”

Had Ten Hag zijn manschappen voorafgaand aan de clash gewaarschuwd voor de ‘agressie’ van de Groningers? “Ik waarschuw mijn ploeg niet, want ik ga uit van pro-activiteit. En zo zijn we de wedstrijd aangegaan. En we begonnen ook goed met een aantal goede balwisselingen hoog op het veld. Maar na balverlies kwamen we uit het niets ineens op achterstand.”

‘Organisatie niet goed’

De Tukker was niet helemaal tevreden: “Toch was ik over de organisatie op het veld niet tevreden. We deden het niet goed. We kwamen de regels niet na en dan kan je problemen krijgen. Terwijl wij weten hoe we moeten verdedigen als team. Al kan ik niet zeggen dat FC Groningen hele grote kansen bij elkaar speelde.”

In de tweede helft ging het al een stuk beter: “We hadden de wedstrijd lang in de greep. Maar moesten het ook beslissen. Steven Berghuis kreeg daar twee goede kansen voor. Als die treffer dan uitblijft, weet je dat er een opportunistisch offensief komt. En dan kan-ie een keer verkeerd vallen. André Onana redde ons nog een keer goed.”

Verdien 3 keer je inleg als Jong Ajax van Roda JC wint!

Gaat Ajax nog punten verspelen?

  • Dat denk ik wel
  • Nee
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie