Ten Hag bij Manchester United in zijn nopjes: “Beste linksback”

Foto: Ten Hag bij Manchester United in zijn nopjes: “Beste linksback”

Erik ten Hag heeft met veel enthousiasme gereageerd op de contractverlenging van Luke Shaw. Volgens de oefenmeester heeft hij een belangrijke rol in de huidige selectie en kan hij met zijn ervaring in de toekomst nog zeer belangrijk zijn voor Manchester United.

Contractverlenging van Shaw

De 27-jarige Brit transfereerde in 2014 van Southampton naar Manchester United en maakte onder leiding van hoofdtrainer Louis van Gaal direct een hoop minuten in het eerste team. Sindsdien bleef hij de topclub uit de Premier League trouw. Ten Hag gebruikt hem dit seizoen niet alleen als linksback, maar zet hem ook wel eens centraal in de verdediging.

Voor het clubbestuur was het direct duidelijk dat het Shaw wilde behouden, waardoor het met het management van de verdediger om de tafel ging zitten. Ook de Brit stuurde aan op een langer verblijf. Het zorgde ervoor dat een akkoord snel was bereikt en Shaw tot de zomer van 2027 in Manchester onder contract staat.

Ten Hag reageerde op de clubwebsite positief op het nieuws. De Nederlander denkt dat Shaw namelijk de kwaliteiten heeft om de komende jaren met het team mooie dingen te bereiken. “Hij is de beste, Britse linksback. Je ziet het ook in de Engelse ploeg: hij doet het daar zo goed. We zijn dus heel blij dat hij zijn contract heeft verlengd”, aldus Ten Hag.

Slotfase van de Premier League

Shaw en Ten Hag hebben met Manchester United dit seizoen nog een hoop belangrijke wedstrijden te gaan. Na de 2-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen Newcastle United moet het zich woensdagavond thuis tegen Brentford revancheren. In de uitwedstrijd van eerder dit seizoen ging het team van Ten Hag nog kansloos met 0-4 onderuit.

Pakt Manchester United dit seizoen de FA Cup?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Shaw beter dan Malacia?

  • Ja, zeker
  • Nee, Malacia is beter
  • Beide spelers zijn ongeveer even goed
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie