‘Talenten bij PSV en Ajax kloppen op de deur’

Foto: ‘Talenten bij PSV en Ajax kloppen op de deur’

In de Keuken Kampioen Divisie spelen natuurlijk een aantal Jong-teams in de competitie. Bij Jong PSV en Jong Ajax lijken nu wat talenten rijp te zijn voor een echte kans bij het eerste elftal van beide clubs. Tygo Land en Gabriel Misehouy maken namelijk indruk tijdens de wedstrijden. Volgens de analisten bij ESPN zal het dan ook niet meer lang duren voordat deze twee kansen krijgen bij het eerste.

“Hij wordt zeker een Ajax 1-speler”

Jong-Ajax is de hekkensluiter van de competitie en heeft pas twee punten verzameld dit seizoen. Toch is er ook een lichtpuntje voor de ploeg. Gabriel Misehouy heeft namelijk al vijf doelpunten gemaakt en ook al twee assists gegeven in de eerste acht duels. Na de wedstrijd tegen Telstar, waar Jong-Ajax met 3-2 verloor, reageerde Misehouy volwassen. “We kunnen drie punten beter gebruiken dan mijn twee goals.”

In de studio was Marciano Vink enthousiast over de kwaliteiten van de achttienjarige aanvaller. “Hij had even een terugslag. Misschien omdat hij iets te snel wilde, maar als hij alles op een rijtje heeft wordt hij zeker een Ajax 1-speler.”

Van debuut naar uitblinker

Tygo Land maakte dit seizoen al zijn debuut bij het eerste van PSV. In de wedstrijd tegen FC Utrecht mocht Land één minuut meedoen van Peter Bosz. Merendeel van zijn wedstrijden speelt de middenvelder dan ook in de Keuken Kampioen Divisie. In de wedstrijd tegen Cambuur, die met 3-4 werd gewonnen, was Land met twee doelpunten erg belangrijk. Dit waren pas zijn eerste treffers in het betaald voetbal en daar was hij logischerwijs enorm blij mee. “Ik heb vandaag wel laten zien een goaltje te kunnen maken, maar ik was tot nu toe nog niet zo gelukkig voor de goal.”

Gaan deze twee het schoppen tot het eerste elftal dit seizoen?

  • Ja, die krijgen dit seizoen nog wel kansen bij het eerste
  • Nee, die moeten nog even rijpen in de KKD
315+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie