‘Surrealistische Feyenoord-schande’

Foto: ‘Surrealistische Feyenoord-schande’

Het Legioen is één van de grote krachten van Feyenoord en journalist Merlijn Kerkhof is dan ook trots op de aanhang van de Rotterdammers. Hij vindt echter dat het voor eens en altijd afgelopen moet zijn met het antisemitisme en de homofobie van de supporters van de Eredivisie-topclub…

Kerkhof stelt dat de fans van de Conference League-finalist een probleem hebben: “Een probleem dat dateert uit de jaren tachtig en waar jarenlang door ons, door de Feyenoord-directie én door de KNVB van is weggekeken. Dat er tijdens een wedstrijd tienduizend mensen ‘wie niet springt is een Jood’ zingen – en dat is nog een voorzichtige schatting.”

De journalist was er tegen Partizan Belgrado eindelijk weer eens bij in De Kuip, voor het eerst sinds drie jaar: “Het duurt niet lang of ‘wie niet springt, die is een Jood’ wordt weer ingezet, op de melodie van When the Saints Go Marching In. Gedurende de wedstrijd hoor ik het drie keer. Dat het zelfs wordt gezongen als onze Israëlische keeper Ofir Marciano aan de bal is, maakt het helemaal surrealistisch. Op geen ander moment voel ik de tweede ring zo hard trillen. Ik doe zoals altijd alsof ik het niet hoor en kijk recht voor me uit. Wie een ‘springer’ aanspreekt, riskeert gedurende de rest van de wedstrijd gezeik, of een beuk. Komt het wel tot een gesprek, dan wordt er naar de ander gewezen: ja, maar zij noemen zichzelf toch ook zo?”

Homofobie

Ook homofobie is volgens Kerkhof een groot probleem in Rotterdam-Zuid: “Het woord ‘homo’ als scheldwoord is in de Kuip zo vanzelfsprekend als het broodje kroket in de pauze, als de grimmige hardcore vooraf of als Lee Towers op de middenstip bij een belangrijke wedstrijd. En in sommige situaties kun je als homo omwille van je veiligheid maar beter niet voor je seksuele oriëntatie uitkomen.”

TIP: Verdien 3.75 keer je inleg als Feyenoord en PSV morgen gelijkspelen!

Heeft hij gelijk?

  • Honderd procent
  • Nee…
472+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie