‘Supertransfer Ajax en Overmars’

Foto: ‘Supertransfer Ajax en Overmars’

Ajax slaagde er niet in om Steven Bergwijn los te weken bij Tottenham Hotspur, maar haalde wel Brian Brobbey (RB Leipzig) én Mohamed Ihattaren (Juventus, Sampdoria) naar de Johan Cruijff ArenA. Met betrekking tot het voormalige ‘PSV-supertalent’ kunnen we toch wel reppen van ‘een laatste kans’.

Mark van Bommel verwacht echter dat de samenwerking een doorslaand succes wordt. Aan De Telegraaf vertelt hij: “Dit is een goede stap voor Mo, ik denk dat hij bij John (Heitinga, red.) goed tot zijn recht komt. Dat Mo zelf aangaf graag bij Jong Ajax te willen beginnen, zegt ook iets over hem, hè? Wat hij de laatste anderhalf jaar heeft gedaan, is niet allemaal goed geweest en dat zal hij zelf heel goed beseffen.”

De voormalige middenvelder van onder meer FC Barcelona en Bayern München verwacht een ‘comeback’: “Mo hoeft niets speciaals te doen, maar moet dát doen wat bij het leven van een profvoetballer hoort. Dat hij dit kan, heeft hij bij mij laten zien, maar is daarna op de één of andere manier verloren gegaan. Topspelers houden dit meer dan tien jaar vol.”

“Hij is 19 jaar, dan mag je hem toch niet afschrijven?”, vraagt Van Bommel zich hardop af. “Nog niet zo lang geleden wilde iedereen dat hij voor Oranje zou uitkomen. Op zijn 17e was hij de beste van het veld tegen Ajax, hij zou meegaan naar het EK (dat door corona werd uitgesteld, red.). Iedereen praat over Ihattaren. Ik denk omdat iedereen beseft dat het hier om een uitzonderlijke speler gaat, die in een uitzonderlijke situatie is terechtgekomen.”

‘Slimme zet Overmars’

“Of het bij Ajax gaat klikken? Daar heb ik goede hoop op”, aldus de oud-trainer van PSV, die met Heitinga samenspeelde bij het Nederlands elftal: “Hij heeft zelf op topniveau gevoetbald en begrijpt de karakters en gevoelens van spelers. Dat Marc Overmars hem oppikt, vind ik te prijzen en getuigt van visie. Ik vind dit een heel slimme zet van hem. En ik ken Erik ten Hag niet persoonlijk, maar van hem hoor je dat hij goed met spelers kan omgaan. Het allerbelangrijkste is dat Mo weer aan trainen toekomt met een groep, fit wordt en wedstrijden gaat spelen. Want dat-ie kwaliteiten heeft, staat buiten kijf.”

Verdubbel je inzet als Ajax van Benfica wint!

Slimme zet?

  • Vind ik ook
  • Vind ik niet
1624+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie