Stengs blinkt uit in nieuwe rol: ‘Het is aan de trainer om te beslissen’

Foto: Stengs blinkt uit in nieuwe rol: ‘Het is aan de trainer om te beslissen’

Calvin Stengs is met Royal Antwerp FC goed begonnen aan de tweede helft van het seizoen. De aanvaller speelde een belangrijke rol in de 4-0 overwinning op Standard Luik in de Croky Cup. Stengs was goed voor een doelpunt en een assist.

Van Bommel had Stengs voor het bekerduel tegen Standard op de nummer tien-positie gezet en dat pakte goed uit. Na afloop van het duel verklaarde de voormalig AZ-aanvaller tegenover de Belgische media waarom zijn nieuwe rol zo goed uitpakte. “In de oefenwedstrijd tegen Kortrijk stonden Vermeeren, Ekkelenkamp en ik plots met z’n drieën op het middenveld omdat Yusuf en Gerkens uitvielen. Het draaide heel goed in die veldbezetting en de coach wilde ook zo starten tegen Standard.”

Nieuwe positie Stengs

Stengs vertelde zich goed te vermaakt te hebben op zijn nieuwe positie en liet min of meer ontvallen dat hij er wel vaker wil spelen. “Je komt hier vaker aan de bal, want op de flank sta je soms langere periodes te wachten. Ik kan goed het spel maken en dat is me nu gelukt. Of ik hier wil blijven staan? Ik kan ook op rechts spelen en het is aan de trainer om te beslissen.”

Ook Toby Alderweireld was tevreden met het optreden van Antwerp, dat volgens hem revanche had genomen voor de smadelijke 3-0 nederlaag eerder in het seizoen. “De eerste vijf minuten hadden we het moeilijk, omdat we dachten dat Standard anders zou spelen. Maar uiteindelijk gaven we niets weg. Na onze openingsgoal speelden we goed, met veel kansen en nog meer doelpunten. Dit was een mooie avond.”

Denk jij dat Antwerp dit seizoen kampioen van België gaat worden?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, daar ga ik niet vanuit
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie