Standbeeld Ronaldo ontketent bom in India

Foto: Standbeeld Ronaldo ontketent bom in India

Cristiano Ronaldo behoort op zijn 36ste nog steeds tot de absolute voetbaltop. De Portugees verdient vandaag de dag zijn brood bij Manchester United, maar haalt overal ter wereld het nieuws.

Zo ook in India. Daar is de deelstaat Goa een standbeeld geplaatst van de wereldvoetballer. “Uit liefde voor het voetbal en op verzoek van onze jeugd hebben we het standbeeld van Cristiano Ronaldo in het park neergezet om onze jongeren te inspireren het voetbal tot grotere hoogten te brengen. Het was een eer om de verfraaiing van de open ruimte, de landschapsarchitectuur, de tuin met fundering en de loopbrug in te wijden”, verklaart lokale minister Michael Lobo het standbeeld op Twitter.

Het beeld werd echter niet door iedereen even goed onthaald. Volgens het Indiase persbureau IANS zouden er namelijk protesten uitgebroken zijn op de dag nadat het onthuld werd. De opgedaagde mensen zouden niet akkoord geweest zijn met het kostenplaatje (14.000 euro) van het standbeeld. Ze vonden het ook maar niets dat er geen Indiase voetballers in de schijnwerpers gezet werden met een huldiging. Om hun onvrede te uiten, zwaaiden ze naar verluidt met zwarte vlaggen.

Niet de eerste keer

Een standbeeld van Cristiano Ronaldo zorgt wel vaker voor opschudding. Zo besloot het eiland Madeira – waar de voetballer geboren werd – om zijn bekendste vertegenwoordiger te eren met een beeld op de luchthaven. Dat werd echter op hoongelach onthaald op sociale media, omdat het beeld niet echt op de echte Ronaldo zou lijken. De luchthaven besloot dan maar om het beeld te vervangen door een ander minder controversieel exemplaar van de meervoudige Gouden Bal-winnaar.

Vanavond een hattrick van Ronaldo? Zet in bij bet365 (@12)!

Mooi beeld?

  • Ja
  • Nee
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie